• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IPhone funkcionalan i poslije šest mjeseci provedenih na dnu jezera (VIDEO)

Autor Miloš Delević

Možda vas ova vest konačno natjera da uradite to.

 IPhone funkcionalan i poslije šest mjeseci provedenih na dnu jezera (VIDEO) Izvor: YouTube/ Printscreen/ Aquatic Monkey

Jedna zanimljiva vijest nam dolazi iz Kanade, a tiče se telefona kompanije Apple.

Ljubitelj ronjenja, jutjuber Aquatic Monkey (pravo ime Klejton Helkenberg) je pronašao jedan iPhone 11 na dnu jezera Harison.

Imali smo priliku da vidimo koliko su izdržljivi iPhone telefoni, a podsjetićemo vas i na slučaj kada je jedan takav telefon ispao iz avionaHelkenberg i njegova supruga vole da pretražuju šta se nalazi u jezerima, morima i rijekama, a kao što možete da vidite u snimku, ljudi imaju običaj da bacaju svoj otpad tamo gdje ne bi trebalo.

To nije bio slučaj sa ovim iPhone telefonom, njena vlasnica Fatima Godsi je ostala bez svog uređaja prilikom vožnje na brodu i to prije šest mjeseci. "Našla sam se u situaciji gdje sam izgubila balans, te mi je telefon upao u vodu. Osoblje tog vodenog parka mi je reklo da je nemoguće ga naći u tako dubokoj vodi. Uznemirena i u suzama sam se vratila u Vankuver bez imalo nade" - otkrila je Fatima šta joj je kroz glavu prolazilo.

Fatima je potom kupila novi telefon, ali ona nije napravila rezervnu kopiju svojih fotografija, kontakata i drugih ličnih podataka, te je ostala bez istih (neka vam to bude upozorenje, napravite rezervnu kopiju vaših podataka). Kako je izgledao iPhone 11 poslije šest mjeseci na dnu jezera najbolje će vam opisati Helkenberg: "Odnio sam ga kući i očistio sam prljavštinu, te sam ga upalio, to je zaista sjajno. Pored pokvarenog mikrofona i problema sa zvučnicima, iPhone se uglavnom izvukao bez štete i funkcionalan je".

Kada je Fatima dobila poruku sa starog broja, mislila je da se neko od njenih prijatelja šali sa njom, ali su je potom ubijedili da posjeti Helkenberga i njegovu suprugu kako bi vratila telefon: "Bila sam u totalnom šoku, kao da se zombi telefon vratio po mene, pogotovo što sam našla mir nakon gubitka" - rekla je ona.

Ovo nije prvi ovakav slučaj, a verujemo da neće biti ni posljednji. Helkenbergovi ne traže ni centa kada nađu nečije vlasništvo, već ovo rade iz hobija. Kako su naletjeli na ovaj iPhone i šta sve nalaze možete pogledati u snimku ispod.

iPhone 11 na dnu jezera 6 meseci
Izvor: Aquatic Monkey

Možda današnji telefoni nemaju tu izdržljivost kao što je to imala Nokia 3310, ali daleko od toga da su tako fragilni.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS