• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 12 je (skoro) neuništiv: Ako ga ispustite - neće se razbiti

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Nova Apple reklama implicira da je iPhone 12 otporan na padove, i da će preživjeti ono što većina konkurenata ne može

iPhone 12 reklama
Izvor: YouTube / Apple

Šest mjeseci nakon što je Apple predstavio novu generaciju svojih iPhone pametnih telefona, ova kompanija je krenula u kampanju u kojoj ističe kvalitet izrade svojih telefona. Reklama prati djevojku koja priča telefonom, koji joj nespretno ispada i pada na zemlju licem na dolje. U tom trenutku izlazi poruka da telefon posjeduje keramičku zaštitu, djevojka uzima telefon bez oštećenja i nastavlja svojim putem, govoreći sagovorniku: "Opusti se, to je iPhone".

Marketing kampanje su uvijek na ivici istinitosti kada nešto naglašavaju, navodeći vas da pomislite da su proizvodi ili usluge bolje nego u realnom svijetu. Ta tanka linija po kojoj reklamne kampanje igraju, omogućava im da se ograde od tvrdnji, ali vas često navode da razmišljate u pogrešnom smjeru.

Možda će vas zanimati:

Ni nova Apple kampanja nije drugačija. Sa keramičkom zaštitom ekrana iPhone 12 serija telefona donekle jeste otporna na padove, ali više zahvaljujući svom metalnom okviru, nego zaštitnom sloju ekrana. Ukoliko vam telefon padne licem na dolje, velika je vjerovatnoća da će okviri ublažiti pad, ali ako postoje i maleni kamenčići na površini na koju pada, nema tog keramičkog sloja koji će spriječiti da vam ekran pukne.

iPhone pad
Izvor: SmartLife / YouTube / Apple

Naravno, Apple je ugasio komentare na ovaj video na YouTube, vjerovatno jer bi dobili veliki broj komentara koji bi govorili da ovo nije istina. Ipak, i na čuvenom JerryRigEverything kanalu Apple ekrani se i dalje grebu sa materijalima koji su nivo 6 na Mohovoj skali tvrdoće, što je isto kao i kod većine novih telefona. Ne treba zaboraviti ni to da u reklami iPhone 12 pada u prašinu, a ne na pločnik, tako da je velika šansa da će pad na tvrdu površinu potpuno drugačije definisati sudbinu iPhone 12 telefona.

Keramicki stit
Izvor: SmartLife / YouTube / Apple

Još jedna stvar koju je Apple ovde vješto izbjegao je činjenica da keramičku zaštitu stakla posjeduje samo ekran, a ne i poleđina, što znači da vas ona štiti od padova u svega 50% slučajeva, a cijena zamjene staklenih leđa nije mnogo niža od cijene zamjene ekrana.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS