• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ažurirajte iPhone i riješite problem sa baterijom i internetom: Stigla je nova verzija iOS operativnog sistema

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

iOS 14,7 je stigao na iPhone i iPad uređaje!

 Ažurirajte iPhone i riješite problem sa baterijom i internetom: Stigla je nova verzija iOS operativnog sistema Izvor: SMARTLife/ Unsplash/ David Grandmougin

Kompanija Apple plasirala je novu verziju iOS operativnog sistema, korisnici iPad i iPhone uređaja sada mogu da instaliraju iOS 14,7.

Iako nema pregršt novina u odnosu na iOS 14,5, on donosi važne popravke i mogućnosti za uređaje kompanije Apple.

Već smo pisali o MagSafe Battery Packdodatku koji mogu da koriste korisnici sa iOS 14,7. Ukoliko niste dobili notifikaciju (obavještenje) da je nova verzija operativnog sistema izašla, možete sami da pokrene instalaciju tako što posjetite Settings > General > Software Update. Prije nego što ažurirate sistem, dobra ideja je da otpremite vaše podatke, odnosno da ih sačuvate na cloud platformi, ukoliko dođe do greške prilikom instaliranja novog iOS-a.

iOS 14,7 je kompatibilan sa svim uređajima koji koriste iOS 14, što znači od iPhone 6S, pa sve do novijih uređaja kao što su iPhone 12, iPhone SE i sedma generacija iPod Touch. Pogledajte listu uređaja koji podržavaju nadolazeći iOS 15. Kao što smo napomenuli, nova verzija ima manje promjena, ali su te promjene fokusirane na popravke "ispod haube". U nastavku pogledajte sve novine.

MagSafe Battery Pack podrška za iPhone 12

Ukoliko imate bilo koji model iz iPhone 12 serije, iOS 14,7 vam omogućava da koristite novi dodatak koji košta oko 100 evra, a koji može da se sa magnetom poveže na vaš telefon, a sve kako bi u pokretu mogli da ga napunite. 

Tajmeri za HomePod na Home app

Iako su korisnici mogli da podese tajmere na HomePod uređaje, za to im je bila potrebna Siri, odnosno glasovni asistent. U novoj verziji operativnog sistema iOS sada možete da podesite tajmere preko Home app aplikacije, a nova opcija se nalazi ispod HomePod alarms kategorije.

Ispravljena greška curenja baterije

Pojedini korisnici iPhone uređaja su prijavili da se njihov telefon se brže praznio nakon instalacije iOS 14,6. Još uvijek nije jasno da li je Apple ispravio ovaj problem, ali u saopštenju su napomenuli da će poruka o servisu baterije nestati nakon što se restartuju iPhone 11 modeli.

Kako prenosi MacRumors, iOS 14,7 je popravio problem koji je spriječavao da Wi-Fi radi na iPhone telefonima, nakon što su isti bili povezani sa Wi-Fi mrežama koji u svom imenu sadrže ovakve karaktere "%p%s%s%s%s%n". Tu popravku Apple nije spomenuo u obavještenju, ali taj portal prenosi da povezivanje na takvoj mreži više ne utiče na funkcionalnost iPhone uređaja.

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS