• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosovo je Srbija, rekao Apple! Svjetske face napadaju, ona brani

Autor Marko Čavić

Apple prikazao Kosovo kao deo Srbije i napravio haos ne samo na društvenim mrežama, nego na cijelom internetu! U odbranu stala srpska pjevačica.

 Kosovo je Srbija, rekao Apple! Svjetske face napadaju, ona brani Izvor: Guliver/Getty Images

Na internetu se vodi rat peticijama zbog granica tzv. Kosova između potpisnika sa srpske i albanske strane pošto je američka kompanija Apple na svojoj aplikaciji Apple Maps prikazala Kosovo u granicama Srbije.

Na platformi Change.org ubrzo je osvanula peticija da se Kosovo ograniči kao nezavisna država, pod nazivom “Stavite Kosovo na Apple mape“.

Ta peticija je dobila oko 11.000 potpisa u petak (18. jul) kad je objavljena na internetu. Nakon toga je na Facebook mreži osvanula peticija da Kosovo ostane na mapama kao dio Srbije.

Molimo vas da zadržite ovaj način prikazivanja Kosova na Apple mapama. Trenutno korisnici mogu da vide Kosovo na Apple mapama kao dio Republike Srbije. Prema Ustavu Republike Srbije, Kosovo je pokrajina u Srbiji“, piše, između ostalog, u kontrapeticiji.

Stvar oko Kosova zakuvala se baš istog dana, kad je jedan od Instagram objava popularna američka i svjetska pjevačica Dual Lipa okačila na svoj Instagram Story i pozvala Apple da reaguje i označi Kosovo kao samostalnu državu. Odmah nakon njene izjave oglasila se Jelena Karleuša, koja je američkoj koleginici poručila da dođe na Kosovo i bude uz narod, ali i da se bavi širenjem ljubavi u svijetu, a ne ovakvim stvarima, koje radi.

Šta vi mislite o ovoj situaciji?

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS