• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi iPhone: Nema slušalica, ali ni punjača u pakovanju

Autor Marko Čavić

Jedan od najpoznatijih “tastera“ otkriva da novi iPhone ne samo da neće imati slušalice u paketu, nego ni najpotrebniji dodatak.

 Novi iPhone: Nema slušalica, ali ni punjača u pakovanju Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Pod plaštom očuvanja životne sredine i pri stavu da svako od nas ima neki punjač (tamo negde), koji skuplja prašinu - Apple iz iPhone 2020 kutija izbacuje i punjač i slušalice.

Ovo je pre nekog vremena bila glasina, zapravo i dalje je, ali ju je ovaj put preneo Kuo Ming, dosad nepogrešiv “taster“ Apple informacija, čije su rano objavljene informacije o Apple uređajima uglavnom potvrđivane nakon premijere.

Kredibilni Apple izvori AppleInsider, MacRumors i 9to5Mac objavili su da će iPhone 12, ako se tako bude zvala serija za 2020. godinu doći bez slušalica sa žicom i bez punjača, ali će zato novi iPad imati brzi punjač od 20 vati (?!!). Iste informacije preneo je i The Verge, koji se uglavnom uzdržava od ovakvih vesti, pa postoji velika doza “sumnje“ da je sve ovo što čitate istina.

Trenutno Apple uz iPhone uređaje isporučuje 5W USB-A punjače (iako dosta modela podržava brzo punjenje, takav punjač mora da se kupi posebno, pa vas podsećamo na naš tekst o pravilnom punjenju baterije telefona) i EarPods slušalice sa žicom. Da bi ubrzao prihvatanje bežičnih AirPods sluški, ali i brže prihvatanje bežičnog punjenja, verujemo da su to dva osnovna razloga, pored snižavanja cene proizvodnje, Apple izbacuje ova dva dodatka i u kutiji ostavlja samo telefon, iglicu i brošure. Zapravo, postoje indicije da će povratak u kutiju napraviti i Lightning to 3.5 mm ulaz, ali to nije potvrđeno.

Ne treba biti vidovit, pa predvideti reakciju korisnika, koji su na različitim medijima (Reddit, Twitter, TikTok…) iskazali svoje nezadovoljstvo i očaj, pa čak i sprdnju zbog ove moguće odluke Apple kompanije, koja bi zaista bila kontroverzna, ali nikako neočekivana, jer se radi o kompaniji, koja nas je učila kako se pravilno drži telefon, kad je uprskala s iPhone 4 antenom ili rekla da za naše dobro usporava iPhone sistem.

OK, nek’ im bude i ovaj put (ako bude)!

Šta vi mislite o ovome, da li biste kupili takav iPhone?

Anketa

Da li ćete preći na iPhone?

  • Ne, Android kida!

    64.29% (63)

  • Naravno, što pre!

    25.51% (25)

  • Ne razumem ništa...

    10.2% (10)

Da li ćete preći na iPhone?

Rezultati

Apple WWDC 2020 video kratak (MobIT)
Izvor: The Verge

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Još malo pa neće biti ni slota za sim karticu,samo će biti e-sim

RECENZIJE

TIPS & TRICKS