• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko bolje od Ane ne poznaje engleski fudbal: Muškarci se nerviraju, a za MONDO je otkrila kako ih pobeđuje!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Ona ima 26 godina, obožava fudbal i Premijer ligu, a to dokazuje i rezultatima na fantaziju. Njena ekipa je najbolja u Srbiji, a na korak je od prvih 50 na svetu - među više od sedam miliona učesnika!

 Niko bolje od Ane ne poznaje engleski fudbal: Muškarci se nerviraju, za MONDO Izvor: Privatna arhiva

Premijer liga je bez ikakve sumnje najpopularnije fudbalsko takmičenje u Srbiji. Mnogo simpatizera imaju Mančester junajted i Liverpul, iz vikenda u vikend prate se i igre srpskih fudbalera poput Mitrovića ili Matića, ali ne samo jer su naši!

Fudbalski fanovi ih prate i zbog toga jer igraju "Fantazi" - zanimljivu igru u kojoj se vrednuje stvarni učinak igrača (golovi, asistencije...) na utakmicama Premijer lige.

Možda će vas zanimati

Iz godine u godinu sve je popularnija u Srbiji, a trenutno je na domaćoj rang listi lider jedna devojka!

U pitanju je Ana Lakić iz Požarevca, čiji je tim pod imenom "Schlieri", za sada sakupio čak 543 boda - što je najviše što bilo ko iz Srbije ima posle sedam kola.

Ukupno gledano, Ana je 63. na svetu od 7.409.520 igrača širom planete!

Imala je dva kola sa preko sto poena (111 i 108 poena), a vođstvo na tabeli u Srbiji preuzela je proteklog vikenda i namerava da svoj plasman što bolje učvrsti, čak i da popravi na svetskoj rang listi, međutim to je veoma komplikovan zadatak.

"Ovakav start nisam očekivala, pre svega zato što ne smatram sebe za ozbiljnog 'fantazi' igrača i zbog velike konkurencije, koja je iz godine u godinu sve veća", rekla je Ana za MONDO.

"Na početku sezone sam birala tim tako da to bude spoj proverenih 'fantazi' igrača poput Salaha, Kejna, Sona i Trenta i nekoliko onih za koje sam mislila da mogu da iznenade, npr. Džejms iz Čelsija i Džastin iz Lestera, za koje sam na Internetu videla da imaju dobre šanse da budu starteri. Na samom startu su i mene iznenadili, pa mi je tako u prvom kolu ostalo 23 poena na klupi".

Ana je rođena 1994. godine, trenutno živi u Beogradu i radi u jednom sportskom centru. U intervjuu za naš sajt kaže da joj je ovo treća sezona fantazija, a druga ozbiljna!

"Najveći hobi mi je praćenje sporta, naročito uživo, ali zbog trenutne situacije sa korona virusom to trenutno nije moguće. Pored toga sviram klavir, gledam serije i filmove", poručila je Ana i otkrila neke tajne za sve ljubitelje fantazija.

Ana voli i Crvenu zvezdu.
Izvor: Privatna arhiva

"Mislim da je dobar izbor kapitena ključna stvar za dobar rezultat u svakom kolu, posebno u ovakvoj sezoni u kojoj pada veliki broj golova. Do sada su mi u svakom kolu kapiteni ostvarili makar jednu asistenciju, tako da nisam imala nijedan potpuni promašaj, mada sam mogla da imam i i vise sreće u nekim situacijama".

Znaju igrači fantazija da iz kola u kolo menjaju tim, odlaze u minus, a Ana dodaje da je do sada napravila samo četiri - pogodila je za Griliša, a ogrešila se za Vard-Prausa koga je prodala.

Kod nas je još "tabu" kada se devojka razume u bilo šta što ima veze sa fudbalom, a da li je možda Ana, nakon što se pohvalila drugima, mogla da čuje zajedljive komentare muškaraca, poput toga da je u pitanju samo početnička sreća?

"Mislim da su komentari poput tih neizbežni, čak i za momke koji su dobro plasirani".

"Ipak, za sebe mogu da kažem da, iako sam devojka, pratim fudbal i generalno sport vise od mnogih muškaraca, i mislim da je moj dosadašnji plasman rezultat i tog praćenja, ali i sreće koja je neophodna u ovakvoj igri".

Da li možda to neki gledaju i kao neuspeh zato što ih je devojka nadigrala, iako to ne bi trebalo da ima ikakve veze?

"Hahah, bilo je i takvih reakcija, najčešće su komentari u kontekstu: 'jao, šta ja igram, na šta trošim vreme i živce, a na kraju žensko ima više poena od mene', ali ništa od toga ne shvatam ozbiljno, sve je to više neki vid šale i zezanja", dodala je Ana.

Ne sreće se svakog dana devojka koja prati i voli fudbal…

"Godinama unazad dosta pratim fudbal, pre svega italijansku ligu jer mi je Milan omiljeni klub. Pratim i englesku ligu jer je najatraktivnija, a i ima najbolji fantazi. U Premijer ligi najviše simpatišem Vest Hem, iako od početka sezone nisam imala nijednog njihovog igrača", navela je ona i rekla da ponekada odigra i tiket u kladionici, čisto iz razonode.

Anin tim iz prošlog kola - 69 bodova.
Izvor: Fantasy Premier League/Screenshot

KOLIKO TRUDA TREBA?

"Na početku se nisam mnogo bavila analizama, sada kada već imam neki rezultat polako počinjem da se okrećem ka tome. Pre svega praćenjem nekih profila na Twitteru, na kom postoji cela zajednica ljudi koji postavljaju statistike, poređenja i slične analize, što je svakako veoma korisno. Odluke na kraju moramo sami da pravimo. Po mom mišljenju treba se oslanjati i na analize, ali i na svoj instinkt", poručila je Ana Lakić za MONDO.

Do kraja Premijer lige ostalo je mnogo, u skladu sa fudbalskim floskulama - Ana je imala odličan start, ali je potrebno da njen tim "ostane fokusiran do kraja takmičenja".

"Interesovanje za fantazi mi se definitivno povećalo posle dobrog starta sezone. Iskreno, ne verujem da mogu da se održim na ovako visokom plasmanu do samog kraja, nemam dovoljno iskustva sa strategijama korišćenja 'chipova', ali ću se potruditi da se što bolje spremim za 'dupla kola'", poručuje Ana i skromno dodaje šta bi bio uspeh.

"Nadam se da ću globalno do kraja sezone uspeti da se odrzim u prvih 100.000, a što se tiče liste u Srbiji, recimo da bih bila zadovoljna sa osvajanjem mini liga i Tvitertoto kupa u kome učestvujem".

Pred odlazak na reprezentativnu pauzu ostalo je još jedno kolo.

Igra se mnogo zanimljivih mečeva, poput duela Sitija i Liverpula, ili Evertona i Junajteda, ali će pogledi "fantazi" igrača biti usmereni i ka tome šta će uraditi Vilfrid Zaha protiv Lidsa ili Kalum Vilson na gostovanju Sautemptonu.

Ima li možda Ana neki savet za kraj?

"Generalno bih svima savetovala strpljenje pri transferima, zbog zgusnutog rasporeda i situacije sa korona virusom, mislim da će u narednom periodu biti dosta izostanaka".

"Za vikend, a i za naredni period, planiram da ubacim nekog veznjaka iz Vest Hema, recimo Bouena. Posebno sada kad im je raspored znatno lakši nego u poslednjih nekoliko kola. Takođe, ko nema Griliša - trebalo bi da isplanira da ga uzme što pre. Od skupljih igrača, Verner je jedan od igrača koje planiram nekako da ubacim u svoj tim, pošto je popravio formu posle slabog starta, a i preuzeo je izvođenje penala...".

Čuli ste, zapišite šta je rekla, a i ne zaboravite da novo kolo počinje već ovog petka!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC