• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odigrao 25 mečeva za Englesku, promenio sport, sad menja reprezentaciju: Štoper iz Čelsija pojačava rivala Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Neverovatna priča mladog defanzivca.

 maks-kilman-vulverhempton-reprezentacija-rusija Izvor: Youtube/Wiki4All

Maks Kilman ima 23 godine, rođen je u Čelsiju, delu Londona gde zapravo ne igra fudbalski klub Čelsi, već se tu nalazi stadion Fulama.

Kao klinac igrao je za Fulam, a onda je prešao na futsal i tu se pokazao kao neverovatan talenat. Uspeo je da stigne čak i do reprezentacije Engleske za koju je odigrao 25 mečeva.

Možda će vas zanimati

Celu englesku javnost je šokirala vest da je 2018. godine Kilman rešio da promeni sport i zaigra fudbal! On nije želeo da odbije poziv Vulverhemptona, jer prilika da se zaigra u Premijer ligi se ne dobija svaki dan.

U prvoj sezoni je odigrao samo jedan premijerligaški meč, u drugoj tri, a sada je već standardan prvotimac. Na početku ove sezone oduševio je svojim igrama i upao u oči selektora. Ali ne Gereta Sautgejta nego Stanislava Čerčesova.

O čemu se radi?

Kada sam bio mlađi često sam ostajao u Moskvi, a provodio sam mnogo vremena i u Kijevu gde porodica sa mamine strane još uvek živi. Sa tatine strane svi su migrirali iz Njujorka, tako da moj ruski nije baš dobar, ali mogu da ga pričam”, rekao je u intervjuu za BBC Kilman.

Mladi vezista visok 192 centimetra po očevoj liniji može da zaigra za Rusiju i Stanislav Čerčesov želi što pre da ga dovede u redove “zbornaje”.

Ruska štampa je prenela da Kilman nije demantovao da je zainteresovan da zaigra za Rusiju, te da se u stručnom štabu nadaju da bi mogli da ga privole da zaigra za nacionalni tim.

Njegovih 25 nastupa za Englesku naravno ne pravi problem, pošto je zapravo bio reprezentativac u potpuno drugom sportu. A osim Rusije štoper Vulvsa ima mogućnost da zaigra i za Ukrajinu, preko rodbine sa majčine strane.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC