• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda zaigrala za Junajted, a "kragna" nije bila nepan: Nula od derbija i logično pitanje - što su kupili Van De Beka?

Autor Dragan Šutvić

Nije bilo golova ni previše uzbuđenja, ali će se o nekoliko stvari ipak pričati

 Premijer liga Mančester junajted Čelsi 0 0 Izvor: Tanjug/AP, Phil Noble/Pool Reuters

Bio je to baš "tanak" derbi na Old Trafordu, gdje domaćin nije pobijedio ove sezone ni iz trećeg pokušaja.

Mančester junajted - Čelsi 0:0

Možda će vas zanimati

Domaćin je bio najbliži golu nekoliko desetina sekundi poslije ulaska novajlije, legendarnog napadača Edinsona Kavanija.

On je istrčao na teren u 59. minutu i odmah je ušao u šansu. Bruno Fernandeš je centrirao, a Urugvajac je glavom poslao loptu u spoljni dio mreže. Bilo je baš blizu.

Sa druge strane, gosti će žaliti i vjerovatno biti ljuti na sudiju Martina Etkinsona jer u prvom dijelu nije dosudio penal za njih poslije ovog starta Harija Megvajera na Sezaru Aspilikupeti.

Izvor: Tanjug/AP, Oli Scarff/POOL AFP

Izvor: Tanjug/AP, Oli Scarff/POOL AFP

Dok je odmicao derbi, režiser prenosa u nekoliko situacija je snimao i holandskog rezervistu domaćih Donija Van De Beka (23), koji je došao ovog leta na Old Traford iz Ajaksa za 39 miliona evra, ali Ole Gunar Solskjer ne računa na njega. Tako je bar za sada.

Holandski vezista koji je sposoban da igra na nekoliko pozicija imao je simboličnu minutažu u posljednjih nekoliko utakmica ili je nije imao uopšte. Na primjer, protiv Čelsija je presjedio cijeli meč na klupi kraj Nemanje Matića, a u velikoj pobjedi protiv Pari Sen Žermena nastupio je u 86. minutu.

Van De Bek nijednom nije bio starter u Premijer ligi, a najduže je igrao u prvom kolu, kada je na svom debiju dao gol u porazu protiv Kristal Palasa. Tada je bio na terenu 23 minuta.

S obzirom na tako malu minutažu, mnogi se i sada pitaju zašto je Holanđanin uopšte doveden. Jedan od njih je i nekadašnji bek Junajteda Patris Evra, koji je tokom utakmice rekao "ono što niko neće da kaže naglas".

"Zašto smo kupili Van De Beka? Nemam ništa protiv njega, ali sjedi i gleda utakmicu sa klupe. Nije nam potreban. Niko to neće da kaže, ali to je istina", izjavio je Francuz.

Solskjer je poslije utakmice govorio o vezisti.

"Ne brinite za to, igraće on. Lako je reći ko bi trebalo da igra, a teže je objasniti ko ne bi trebalo", poruka je menadžera Junajteda, čiji je tim u prvih pet kola osvojio samo sedam bodova i sada je tek 15. na tabeli Premijer lige.

Sa druge strane, Čelsi je šesti sa devet osvojenih poena, odigranom utakmicom više u odnosu na "crvene đavole" i odličnim golmanom Eduarom Mendijem, koji je i u Mančesteru sačuvao svoju mrežu. Za sada mu je učinak perfektan - dva od dva.

REZULTATI 6. KOLA:

subota

Vest Hem - Mančester siti 1:1 (1:0)
/Antonio 18 - Foden 51/

Fulam - Kristal Palas 1:2 (0:1)
/Kerni 90+5 - Rideveld 8, Zaha 64/

Mančester junajted - Čelsi 0:0

Liverpul - Šefild junajted 21:00

nedjelja

Sautempton - Everton 15:00
Vulverhemtpon - Njukasl 17:30
Arsenal - Lester 20:15

ponedjeljak

Brajton - VBA 18:30
Barnli - Totenhem 21:00

odigrano u petak

Aston Vila - Lids 0:3 (0:0)
/Bamford 55, 67, 74/

TABELA: Everton (-1) 13, Aston Vila (-1) 12, Lids 10, Liverpul (-1) 10, Kristal Palas 10, Lester (-1) 9, Arsenal (-1) 9, Vulverhempton (-1) 9, Čelsi 9, Totenhem (-1) 8, Vest Hem 8, Mančester siti (-1) 8, Sautempton (-1) 7, Njukasl (-1) 7, Mančester junajted (-1) 7, Brajton (-1) 4, VBA (-1) 2, Barnli (-2) 1, Šefidl junajted (-1) 1, Fulam 1.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC