• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić zadovoljan poslije Splita, ali upozorava: Prvi dio na vrhunskom nivou, u drugom pad koncentracije

Autor Dragan Šutvić

Pohvalio je trener Igokee svoje izabranike nakon pobjede na jugu Hrvatske, ali je imao šta da im zamjeri

 ABA liga 4. kolo Split Igokea Dragan Bajić Izvor: ABA liga/Krka, Drago Perko, kosarka.si

Od Laktaša do Novog Mesta, pa od Novog Mesta do Splita.

Na dugačkom proputovanju bili su košarkaši Igokee, ali su uspjeli da zabilježe vrijedne trijumfe nad rivalima (Krka 71:72 i Split 78:79), te će prenoćiti na liderskoj poziciji ABA lige uz učinak 3-1.

Možda će vas zanimati

"Prvo bih čestitao svojim momcima na, mislim, zasluženoj pobjedi. Zahvalio bih se domaćinima na jednom lijepom gostoprimstvu, drago mi je što se Split vratio u ABA ligu i mislim da mu je tu i mjesto. Što se tiče same utakmice, mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali na vrhunskom nivou, pogotovo kad je odbrana u pitanju. Spustiti domaćina na 28 poena je velika stvar. Napad je, donekle, puno bolje izgledao u odnosu na prošlu utakmicu. Bilo je dosta tečnije, dosta slobodnih pozicija za šut i kontranapada. Na poluvremenu sam sugerisao momcima da utakmica nije gotova. Split je tim koji posjeduje kvalitet i koji se sigurno nije predao. To su mladi, talentovani momci koji mnogo trče i to su pokazali u drugom poluvremenu. Nama se dogodio pad koncentracije, posebno u odbrani, gdje smo primili 50 poena za jedno poluvrijeme, što je nedopustivo. Dozvolili smo Splitu da se razigra i kroz par pasova dođe na slobodne šuteve. Oni su u drugo poluvrijeme i ušli sa ciljem da se što prije vrate u utakmicu i to im je uspjelo. Pogodili su neke šuteve, kako lake, tako i teške", rekao je trener Igokee Dragan Bajić na konferenciji za novinare nakon utakmice.

 Nisu, ističe Bajić, to jedine stvari koje ga brinu uprkos pobjedi...

"U pojedinim momentima, organizatori igre i igrači koji su 'na lopti', moraju da preuzmu više odgovornosti. Treba da budemo pametniji u datom momentu, da ne dozvolimo da izgubimo lake lopte, pogotovo da dozvolimo rivalu lake poene. Mislim da smo opet pokazali karakter i zasluženo pobijedili."

Strateg aktuelnog šampiona BiH mišljenja je i da je umor od već navedenog putovanja umnogome uticao na nastup njegove ekipe.

"Ovo nam je treća utakmica u sedam dana i ne samo to. Bio je težak put do Novog Mesta, uz sve testove na virus korona, a potom i putovanje od Novog Mesta do Splita, koje je trajalo šest i po sati. Možda se i to osjetilo na mojim igračima u drugom poluvremenu, ali opet smatram da smo kvalitetniji tim od Splita i da je ovu utakmicu trebalo ranije da riješimo", istakao je Bajić, čiji igrači će narednog vikenda ugostiti Partizan u petom kolu regionalnog takmičenja.

Ipak, prije toga, već u srijedu, očekuje ih gostovanje Limožu u prvom kolu FIBA Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC