• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas se mnogo lako dođe do Partizana: Slaviša Jokanović o fudbalu nekad i sada!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kao i uvijek, iskren do srži...

 Slaviša Jokanović - Mnogo lako se dođe do Partizana Izvor: MN PRESS

Proslavljeni srpski fudbaler Slaviša Jokanović polako i strpljivo je gradio svoje ime. Počeo je u Novom Sadu, pa sa Vojvodinom bio prvak Jugoslavije, da bi ga tek poslije toga primijetio Partizan. Nosio je njihov dres tri sezone, a tek onda otišao "napolje".

To je čak sedam godina karijere u Srbiji, što je trenutno u domaćem fudbalu nezamislivo, pa je upravo na tu temu govorio u podkastu "Sport Light".

"U ovom momentu se mnogo lako stigne do Partizana i Vojvodine", rekao je Slaviša Jokanović koji trenutno vodi katarski klub Al-Garafa.

"Ja, da bih došao do kluba 'velike četvorke', imao sam sreću da me izabere Partizan. Prije toga sam morao da imam stotinak utakmica i barem jednu šampionsku titulu, da odigram koju utakmicu Lige šampiona…"

"U Partizan sam došao sa mnogo više iskustva nego što sada dolaze igrači. Tada sam imao nepune 22 godine", podsjetio je Jokanović na trend koji više ne važi.

Igrači u redove "vječitih" dolaze mladi, odlaze mladi, a djeluje da više niko nema strpljenja za rad sa njima i da se što prije požuruju da odu u inostranstvo, dok su na cijeni. To odgovara njima, klubu, menadžerima, pa čak i roditeljima.

Tako nije bilo nekada...

Izvor: MN Press arhiva

"Putevi naše generacije su bili malo drugačiji. Mi smo išli relativno normalnijim, tadašnjim putem. Ne mogu da kažem da današnji nisu normalni, ali mijenjaju se vremena. Sjećam se da kao igrač Vojvodine i dio šampionske generacije nisam imao nijednu ponudu i niko mi nikada nije pričao ozbiljno o nekoj ekipi u inostranstvu i da bi trebalo da pređem da živim van svoje zemlje", rekao je Jokanović, dok je jasno da su sada menadžeri mnogo rasprostranjeniji po svijetu.

"Bilo je logično da poslije Vojvodine razmišljam o klubovima velike četvorke. Kao što sam rekao, imao sam tu sreću da me odabere Partizan i da sljedeći korak ka inostranstvu napravim još spremniji. Ko zna da li bih uspio da sam prerano otišao".

Zato smo i šesti najveći "izvoznici" fudbalera, ali rijetki su oni koji naprave velike karijere...

(mondo.rs) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC