• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karačić: Velika pobjeda uz sve hendikepe koje smo imali, Dudić: Stalno nam se dešavaju iste greške...

Autor Dragan Šutvić

Šta su u odjavi kup-utakmice rekli treneri Širokog Brijega i Veleža?

 Kup BiH osmina finala Velež Široki Brijeg treneri Dudić Karačić izjave Izvor: MONDO

Fudbaleri Širokog Brijega posljednji su učesnici četvrtfinala Kupa BiH, koje će se igrati 3. marta.

Izabranici Tonija Karačića su u odgođenoj utakmici osmine finala, koja je trebalo da bude igrana još 21. oktobra, trijumfovali u Vrapčićima nad Veležom rezultatom 0:1 i tako se "rođenima" revanširala za premijerligaški poraz (2:1) prije šest dana na istom mjestu.

Gol vrijedan plasmana među osam najboljih ekipa u kup-takmičenju postigao je Stipe Jurić u 39. minutu, poslije jedne kontre koju prvo golom nije materijalizovao Alen Jurilj, ali je njegovu grešku Jurić ispravio u nastavku akcije.

"Želim da, prije svega, čestitam svojim igračlima. Ne želim podilaziti, ali okolnosti su bile takve kakve jesu pa smo bili hendikepirani time što nismo trenirali i stvarno je ovo velika pobjeda za nas. Na kraju, mislim da smo i zasluženo trijumfovali. Velež je u prvom poluvremenu, po pitanju posjeda, bio dosta kvalitetan, sa četiri igrača u sredini i malo su nas i iznenadili. Međutim, mislim da smo ih mi, kako je utakmica odmicala, koliko-toliko iskontrolisali, bili opasni, postigli pogodak i stvorili još par dobrih situacija. U drugom poluvremenu Velež nije imao mnogo izrazitih prilika, mi smo to kontrolisali i, opet kažem, zasluženo stigli do pobjede. Iskreno mi je drago zbog toga, a Veležu želim zaista puno sreće jer igraju kvalitetan fudbal. Danas je, međutim utakmica otišla na našu stranu", rekao je trener Širokog Brijega Toni Karačić za TV Arena sport u odjavi utakmice.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Velež je čak 30 puta šutirao ka golu rivala, ali ni to nije bilo dovoljno da se bar jednom večeras matira Dario Miškić, koji je u nekoliko navrata veoma dobro intervenisao.

"Uvijek stvorimo veliki broj prilika, ali nažalost izostaje realizacija. Protivnik to kazni prvi put kad dođe do gola, stalno nam se ponavljaju te greške. Moram da čestitam Širokom na prolasku dalje, ništa mi drugo ne preostaje. Bili smo naivni kod gola, možda greška i najiskusnijeg igrača, gdje prije toga, tri-četiri minuta, ima istu situaciju, pa isto to radi, pa ga opomenemo, to nije bilo dovoljno i eto šta se desi... Široki se dobro branio, čekali su kontranapad. I pored toga, imali smo u drugom poluvremenu dvije prilike, pogotovo ona Cvijanovićeva jedan na jedan sa golmanom, gdje je teže promašiti nego pogoditi, ali takav je fudbal", rekao je Feđa Dudić.

I jednima i drugima do odlaska na zimsku pauzu preostaje još pet utakmica u okviru m:tel Premijer lige BiH.

Velež će u 15. rundi gostovati Krupi, dok će Široki Brijeg ugostiti Radnik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC