• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasterećeni "zmajići" trijumfovali na kraju kvalifikacija, Belgijanci ne idu na EURO!

Autor Dragan Šutvić

Starčevićev tim je došao do pobjede, selekcija Belgije neće nastupiti na prvenstvu Evrope

 Kvalifikacije EURO 2021 mladi BiH Belgija Izvor: nfsbih.ba

Mlada fudbalska reprezentacija trijumfovala je večeras na stadionu "Koševo" nad Belgijom rezultatom 3:2 u posljednjoj utakmici u okviru kvalifikacija za EURO 2021.

Puleni Slobodana Starčevića još ranije su izgubili sve šanse da se narednog ljeta nađu na kontinentalnoj smotri, tako da za njih meč sa igračima Džekija Tilemansa nije imao nikakav rezultatski značaj.

Sa druge strane, Belgijanci su se sa državnim timom Njemačke borili za prvo mjesto u grupi i direktan plasman na EURO (pred ovo kolo razlika u korist Nijemaca, koji su dočekali Vels, bila je dva boda), a nakon večerašnjeg gostovanja u Sarajevu, ostali su bez plasmana na EURO čak i kao jedna od najboljih drugoplasiranih selekcija:

BOSNA I HERCEGOVINA – BELGIJA 3:2
/Savić 28, Resić 31, Kovač 69 - De Smet 7, Openda 89 penal/

Možda će vas zanimati

Rumunija je, naime, remizirala sa Danskom (1:1), te sa 14 bodova prestigla Belgijance na petom mjestu liste najboljih drugoplasiranih ekipa.

Belgijanci su poveli u sedmom minutu, kada je defanzivna linija Starčevićevog tima zaboravila na lijevog beka Belgije Tiboa de Smea.

Član Remsa je dobro ispratio jednu loptu sa desne strane, pobjegavši Amaru Beganoviću, poslije čega je prebacio čuvara mreže Bosne i Hercegovine Filipa Dujmovića.

Rasterećeni bh. tim zaigrao je mnogo bolje nakon primljenog pogotka i veoma brzo, u intervalu od samo tri minuta, dva puta poentirao.

Dobro je u 28. minutu prošao napadač Borca Jovo Lukić po desnoj strani pored Sebastijana Bornoa i potom u sredini uposlio Milana Savića koji "cijepa" mrežu iza leđa belgijskog čuvara mreže.

Isto čini i Ševkija Resić, tri minuta kasnije, kada se van šesnaesterca odlučio na udarac, pogodivši gornji lijevi ugao gostujućeg gola.

Utisak je, međutim, pokvarila činjenica da je strijelac vodećeg gola za BiH nedugo nakon toga morao van terena zbog jedne povrede glave, pa je umjesto njega u igri član Željezničara Haris Hajdarević.

U prvih pet minuta nastavka – po šansa i na jednoj i na drugoj strani.

Prvo je Milan Savić šutirao nakon prodora Kovača po desnoj strani i centaršuta, ali je Arno Bodar, bio dobro postavljen, pa je nogom odbranio taj pokušaj, da bi odmah potom na drugoj strani Opanda imao šansu za 2:2, ali je Dujmović paradom spriječio Belgijance da meč vrate u egal.

Problemi za Belgiju nastavili su se u 69. minutu, kada je pomenuti Kovač po treći put primorao Belgiju da vadi loptu iz svoje mreže - izašao je ispred Bodara, a potom pogodio bliži ugao, za 3:1.

U 90. minutu dosuđen je penal za goste nakon jednog duela Milojevića i Bonoa.

Materijalizovao ga je Openda za 3:2, ali nisu Belgijanci imali snage za dodatni udar, pa su u posljednja dva kola upisali dva poraza (prvo od Moldavije u prošlom kolu, a onda i večeras u Sarajevu), pa doveli u pitanje plasman na EURO.

BOSNA I HERCEGOVINA: Dujmović, Beganović, Milojević, Mujakić, Pidro, Đokanović (od 79. Begić), Marić, Resić (od 36. Hajdarević), Kovač (od 84. Salčin), Savić (od 83. Šehić), Lukić (od 46. Mulahusejnović).

BELGIJA: Bodar, De Sme, Tuba (od 60. Amuzu), Fes, Borno, Mangala (od 75. Antonući), Sambi Lokonga, Batai, Ndajišimije (od 60. Vanzir), Openda, De Ketelar.

Izvor: nfsbih.ba

EURO 2021 – kvalifikacije

Bosna i Hercegovina – Belgija 3:2 (2:1)
/Savić 28, Resić 31, Kovač 69 - De Smet 7, Openda 90 penal/

Njemačka – Vels 2:1 (2:1)
/Nmeča 17 penal, Burkart 26 – Heris 34/

TABELA: Njemačka 18, Belgija 13, BiH 11, Vels 9, Moldavija 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC