• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sokoli" deklasirali Kipar - Crna Gora u Ligi B!

Autor Dragan Šutvić

Igra "sokola" nije obećavala, ali su pokazali da su najbolji kada je najpotrebnije

 Liga nacija Crna Gora u Ligi B Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Sokoli“ su ostvarili zacrtani cilj u grupi 1 Lige C Lige nacija - u konkurenciji Luksemburga, Azerbejdžana i Kipra su osvojili prvo mjesto u grupi što je bio osnovni cilj, plasirali su se u kvalitetniju Ligu B u kojoj igraju selekcije plasirane od 16. do 32. mjesta, dokazali da nisu baš toliki fudbalski liliputanci.

A mirisalo je na to i mnogi su sumnjali...

Možda će vas zanimati

Fudbalska selekcije Crne Gore je u odlučujućem meču savladala Kipar pod Goricom sa čak 4:0, a samo tri boda su joj garantovala Ligu B.

Tako su “crveni“ pokazali da su najbolji kada je najpotrebnije jer utakmice prije Kipra su bacili sumnju na domete selekcije Faruka Hadžibegića, naročito remi u prethodnom kolu sa Azerbejdžanom, te poraz od Luksemburga prošlog mjeseca. Sumnja je bila opravdana, jer igra sokola nije obećavala.

A ni sinoć u samom startu nije bilo tako. Kiprani su znali da zaprijete, pravili su probleme crnogorsko odbrani, ali su "sokoli" pokazali da znaju da budu pametni, te da kada Stevan Jovetić ima plan da onda može svako da padne pod Goricom.

Crnogorski kapiten je postigao gol za 1:0 na asistenciju Marka Vukčevića u 14. minutu, da bi kod naredna dva gola Aleksandra Boljevića bio glavni pokretač i konstruktor egzekucija u 25. i 28. minutu, da bi utakmicu zaključao povratnik u reprezenttaciju Stefan Mugoša golom za 4:0 u 60. minutu na asistenciju Jovetića.

CRNA GORA - KIPAR 4:0

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Eitan Šmulevic (Izrael).

Strijelci
1:0 - Jovetić 14', 2:0 - Boljević 25', 3:0 - Boljević 28', 4:0 - Mugoša 60'

Žuti kartoni
Jovetić, Bakić - Crna Gora
Kastanos, Kusulos - Kipar

Crna Gora: Milan Mijatović, Marko Vukčević, Igor Vujačić, Marko Bakić (od 60. Nebojša Kosović), Stefan Mugoša (od 71. Dino Islamović), Stevan Jovetić (od 60. Vukan Savićević), Sead Hakšabanović, Aleksandar Šćekić (od 761. Risto Radunović), Aleksandar Boljević (od 71. Vladimir Jovović), Marko Simić, Adam Marušić.
Selektor: Faruk Hadžibegić.

Kipar: Demetris Demetriu, Hristos Šelis, Nikolas Joanu, Haris Kirjaku, Ioanis Kusulos (od 65. Aleksander Gogić), Andronikos Kakuli (od 65. Marinos Cioni), Tomas Joanu (od 65. Loizos Loizu), Kostakis Artimatas (od 46. Hambos Kirjaku), Konstantinos Laifis, Grigoris Kastanos (od 85. Adreas Makris), Joanis Picas.
Selektor: Johan Valem.

(mondo.me)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC