• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trebalo je da budu "novi Maradona": Ispalo je da su promašaji, jedan je igrao u Mađarskoj, a jedan sa Banetom i Matićem!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kakve loše procene.

 novi-maradona-3-promasaja-video Izvor: YouTube/Bundesliga, Youtube/TUDN Mexico

Otkako je Maradona završio karijeru traje potraga za "Novim Maradonom", a mnogi argentinski fudbaleri su poneli taj nadimak.

Nijedan sa punim pravom, mada je veliki broj njih bio jako talentovan i uspeli su da ostvare fenomenalne karijere. Ipak, trojica fudbalera sa tim nadimkom su se na kraju ispostavila kao veliki promašaji.

Možda će vas zanimati

Prvi "Novi Maradona" bio je Dijego Latore. Kao jako talentovan klinac probio se u prvi tim Boke krajem osamdesetih, dok je Maradona još bio aktivan fudbaler. Kao ofanzivni vezista bio je sjajan u Boki, a onda je početkom devedesetih zajedno sa Gabrijelom Batistutom prešao u Fiorentinu.

Za razliku od čuvenog napadača Latore se nije naigro, pošto je posle samo dva meča otišao u Tenerife. a posle Salamanke vratio se u Argentinu. Kasnije je u karijeri nastupao za meksičke i klubove iz Gvatemale.

Karlos Marineli je bio još ekstremniji primer. Nije ni debitovao za Barsu kada ga je doveo Midlzbro, a engleski mediji su požurili da plasiraju priču o „Novom Maradoni“. Posle prosečne četiri godine u Engleskoj često je menjao klubove, a pred kraj karijere je stigao i u Mađarsku gde je zaigrao za Đer.

Poslenji "Novi Maradona" koji je spektakularno podbacio visok je čak 191 centimetar, a i dalje igra fudbal. Franko Di Santo je sve zadivio kao junior, predviđala mu se blistava karijera.

Kupio ga je Čelsi i sve je pošlo po zlu. U Londonu nije dobio šansu, a prelaskom u Vigan je počeo da redovo igra. Ipak, daleko je bio ne samo od Maradone, nego i od velike karijere.

Uspeo je da igra u Viganu, Verderu i Šalkeu, ali nigde nije ostavio dublji trag, a sada je član San Lorenca.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC