• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Maradona se odnosio sa poštovanjem iako sam bio najmlađi": Šabanadžović o čuvanju najboljeg u istoriji fudbala!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Refik Šabanadžović je čuvao Dijega Maradona na Mundijalu u Italiji i penjao se na krov svijeta sa Crvenom zvezdom.

 Refik Šabanadžović za MONDO o Dijego Maradona Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Refika Šabanadžovića šokirala je vijest o preranoj smrti Dijega Maradone, po mnogim najboljeg u istoriji fudbala.

"Kad sam čuo tu vijest, bio sam iznenađen i šokiran. Teško je prije svega njegovoj porodici, ali i cjelokupnom svjetskom fudbalu. Otišao je jedan od najboljih igrača svih vremena, ako ne i najbolji jer je imao nešto što drugi nisu imali. To je harizma, stvarno je bio poseban", rekao je Šabanadžović za naš portal.

Možda će vas zanimati

Prema njegovim riječima, na čuvenom meču između Jugoslavije i Argentine na Mundijalu 1990. godine u Italiji, Maradona se sam zagrijavao na jednoj strani žongliranjem, dok su svi ostali "gaučosi" bili na drugoj strani.

"Pun stadion u Firenci, svi su gledali u Maradonu, koji je u to vrijeme bio fudbaler Napolija. Šteta, velika šteta, ali to je valjda život. Meni je bila čast čuvati najboljeg igrača svijeta, koji je došao u Italiju kao svjetski šampion iz Meksika, a bio sam najmlađi u reprezentaciji. To je stvarno bilo nešto posebno jer je prema meni bio izuzetno korektan i odnosio se sa poštovanjem. Dobio sam dva žuta kartona, jedan u živom zidu i po meni je sudija pogriješio. Za sve ostalo, kapa dole za Dijega".

Izvor: MN PRESS

Šabanadžović je dodao da je te 1990. godine Jugoslavija bila izuzetno poštovana u fudbalskom svijetu, ne samo od Maradone već svih ostalih igrača Argentine.

"Maksimalno je bio korektan, pokazao je respekt ne samo prema meni kao direktnom čuvaru, nego prema cijeloj reprezentaciji Jugoslavije, koja je tada na megdan Argentini izišla poslije pobjede nad Španijom. Piksi (Dragan Stojković) je dao dva gola i zbog toga su svi njihovi igrači imali poštovanje prema nama".

Siguran je takođe da Dijego nikada neće biti zaboravljen.

"Vidim da će u Napulju da preimenuju stadion 'San Paolo' i da će biti nazvan po njemu, a vjerujem da će tako biti i u Argentini. Sigurno će i stadion Boke Juniors (Bombonjera) ponijeti njegovo ime".

ZVEZDA ĆE DOČEKATI EVROPSKO PROLJEĆE

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji se sa crveno-bijelima popeo na krov Evrope i svijeta, takođe je uvjeren da će Beograđani prezimiti u Ligi Evrope.

"Ja mislim da će Zvezda bez obzira s kojim timom igrala večeras u Gentu ostvariti povoljan rezultat. Svi ti igrači žele da iskoriste priliku da se nametnu treneru Dejanu Stankoviću. Vjerujem da će i sa neriješenim rezultatom nakon pobjede nad Gentom u Beogradu, biti u Ligi Evrope i na proljeće. Imaju stvarno veoma dobre šanse", naglasio je Šabanadžović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC