• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Partizan više ne želi Lazara Markovića? Novac je veliki problem, ali nije jedini - "Markeca" muče još dve stvari

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Nekoliko stvari je dovelo do toga da crno-beli već posle nešto više od godinu dana razmišljaju o prodaji nekada velikog talenta.

 Zašto Partizan više ne želi Lazara Markovića? Novac je veliki problem, ali nije jedini - "Markeca"  Izvor: MN PRESS

Kada je Lazar Marković u leto 2019. godine po drugi put postao član Partizana, iza sebe je imao 12 takmičarskih utakmica u poslednje dve godine. Da budemo potpuno precizni, na terenu je proveo 559 minuta za 722 dana, koliko je prošlo od njegovog prvog meča u sezoni 2017/18, do prvog meča u Partizanu prošle godine.

Godinu dana i nekoliko meseci kasnije, već se priča o Markovićevom odlasku iz Humske.

Možda će vas zanimati

Partizan je već posle nešto više od jedne sezone shvatio da bi možda najbolje za sve strane bilo najbolje da Marković pronađe neku novu sredinu?

Zbog čega?

Razloga je nekoliko. Beogradski mediji su ove sedmice izvestili da se u redovima crno-belih razmišlja kako okončati saradnju sa bivšim fudbalerom Liverpula i već u januarskom prelaznom roku okončaju saradnju.

Novac je glavni problem za Partizan

Crno-beli se nalaze u finansijskim problemima koji se ogledaju u poslovanju kluba prethodnog leta - Partizan nije mogao da troši mnogo novca na igrače i fokus je daleko više bio usmeren na to kako novac transferima privući u Humsku, a ne iz nje.

I tu je problem Markovićeva ogromna plata. Ona prema nekim izvorima iznosi više od 500.000 evra na godišnjem nivou, što je izuzetno visoko ne samo za standarde u Superligi Srbije, već i šire.

Kada znamo da su Partizanova dugovanja na dan 31. decembra 2019. iznosila nešto više od 30.000.000 evra, jasno je da u klubu mora da se daleko više vodi računa o rashodima. Markovićeve igre na terenu jednostavno ne opravdavaju tako visoka primanja.

Markovićeve igre su daleko od potrebnog nivoa

Izvor: MN PRESS

I tu dolazimo do drugog glavnog problema. Lazar Marković je daleko od igrača koji je obećavao da će postati i njegove partije u drugom "mandatu" u crno-belom dresu su značajno ispod očekivanja.

Marković je u klubu već blizu jedne i po sezone, a za to vreme je upisao 29 nastupa u svim takmičenjima. Ipak, na terenu je proveo samo 1.564 minuta, što je zapravo tek nešto više od 17 celih utakmica od po 90 minuta.

Popularni "Markec" je za to vreme postigao sedam golova, svih sedam u Superligi, od čega čak tri u svoja prva dva meča od povratka u klub prošle godine. Od tada, tek četiri za 1.447 minuta - ili po jedan na 361 minut proveden na terenu.

Osim čistih brojki, i glavni utisak je potpuno isti. Markovićeve igre su neubedlijve i nekonkretne, iz njegovih poteza na terenu retko proizilaze velike šanse u kojima se nalazi on ili neko od njegovih saigrača. Izgubio je brzinu, njegov glavni kvalitet kada se probijao na domaćoj sceni kao tinejdžer.

Trener Aleksandar Stanojević je pokušao da ga vrati u formu, davao mu i kapitensku traku, ali su konkretne igre izostajalo. Aa onda sve to dolaze i oni problemi koji se kod Lazara vraćaju.

Povrede i povredice

Ti problemi su njegove česte povrede. Marković važi za igrača koji nije najbolje fizički pripremljen i zbog toga njegovo telo trpi. Samo ove sezone je doživeo dve povrede koje su ga odvajale sa terena, ali i izbacivale iz ono malo ritma u koji je mogao da uđe igrama na terenu.

Prošle sezone je zbog povrede abduktornog mišića propustio 14 utakmica u najgušćem periodu sezone, ove je zbog dve različite povrede prvo propustio osam, pa onda još dve. To je skupa 24 propuštena meča zbog povrede, a na terenu je ukupno proveo tek nešto više od 17.

Spojite ova tri faktora i zaključak je jasan. Ostaje samo da vidimo kakve će poteze Partizan povlačiti na početku 2021. godine...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC