• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je na takav uspjeh čekao 428 dana: Stanojev "valjak" oduševio, crno-bijeli su to uspjeli 8 puta od 2015!

Autor Dragan Šutvić

Malo statistike za sve one navijače Partizana koji su uživali u nedjelju uveče.

 Partizan je na takav uspjeh čekao 428 dana: Stanojev "valjak" oduševio, crno-bijeli su to uspjeli 8 puta od 2015! Izvor: MN PRESS

Dugo se Partizan mučio sa golovima, a onda kao da je neko "otvorio branu" na utakmici u Senti. Ekipa Aleksandra Stanojevića razbila je TSC 4:0 za petu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima.

Bio je ovo prvi put da Stanojevićev Partizan postigne četiri pogotka na jednom meču (u njegovom drugom mandatu), a crno-bijeli su uspjeli u nečemu što nisu u prethodnih 428 dana.

Možda će vas zanimati

Partizan je postigao četiri gola na gostovanju u takmičarskoj utakmici!

"Poker" golova završio je iza leđa Nenada Filipovića, a strijelci su bili Filip Holender, Takuma Asano i Sejduba Suma. Sve je proradilo u Senti u drugom poluvremenu i Stanojević je poslije meča pohvalio svoje igrače.

''Bili smo zadovoljni igrom, hvalili smo posljednje dvije-tri utakmice. Nisu izmjene moje umijeće, to su dobri igrači. Ova pobjeda je ubjedljivija nego što se činilo", kao da je Stanojević malo "spuštao loptu" poslije trijumfa.

Ali koliko je ovo zapravo rijedak slučaj, da Partizan postigne četiri gola na gostovanju, pokazuje i njihova statistika iz posljednjih šest godina.

Gledajući taj period, ovo je tek osma utakmica u kojoj je Partizan upisao "poker" van Humske. Ovo je prethodnih sedam:

  1. Vodojaža - Partizan 0:6, Kup Srbije, 9.10.2019.
  2. Radnički Niš - Partizan 1:4, Superliga, 28.9.2019.
  3. Napredak - Partizan 0:4, Kup Srbije, 13.3.2019.
  4. Rad - Partizan 2:4, Superliga, 24.9.2017.
  5. Videoton - Partizan 0:4, Liga Evrope, 24.8.2017.
  6. Radnik Surdulica - Partizan 0:4, Superliga, 3.5.2016.
  7. Vojvodina - Partizan 0:4, Superliga, 3.5.2015.

Tri puta prošle godine

Bila je ovo Partizanova prva "četvorka" u 2020. godini, a prethodne 2019. su to uspjeli tri puta. Posljednji put Partizan je bar četiri gola na strani postigao u Kupu Srbije protiv niželigaša Vodojaže kada je bez problema bilo 0:6.

Prije toga je u Superligi protiv Radničkog iz Niša bilo 1:4. Tada su strijelci za crno-bijele bili Sadik (2), Suma i Natho (iz penala). Tada je na klupi Partizana sjedio Savo Milošević, dok je u prethodnom takvom trijumfu to bio Žarko Lazetić.

On je u martu prošle godine predvodio Partizan do pobjede 4:0 u Kruševcu u četvrtfinalu Kupa Srbije, kada su strijelci bili Goran Zakarić, Danilo Pantić, Mark Valijente i Rikardo Gomeš.

Dva puta za mesec dana

Izvor: MN PRESS

Ni 2018. Partizan nije uspio da upiše "četvorku" u gostima, ali su zato 2017. to uspjeli dva puta u razmaku od mjesec dana. Prvo je sve nagovijestila pobjeda u ligi protiv Rada na Banjici (2:4, strijelci Ognjen Ožegović, Milan Mitrović, Đorđe Jovanović i Leandre Tavamba), da bi tačno mjesec dana kasnije to uradili u Evropi.

U revanšu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope tim Miroslava Đukića je razneo Videoton u Felčutu 4:0 golovima Sume, Tavambe i Uroša Đurđevića.

Dva puta na 3. maj

U ovom šestogodišnjem periodu (od početka 2015. do kraja 2020.) samo su još dva puta crno-bijeli stizali do ovako ubedljivih pobeda. Bilo je to 3. maja 2015. i 3. maja 2016. godine. Ona ranija utakmica bila je protiv Vojvodine, u smiraj sezone 2014/15, kada su u sastavu Zorana Milinkovića golgeteri bili Vladimir Volkov (2), Nikola Ninković i Darko Brašanac.

Tačno godinu dana kasnije, trener je bio Ivan Tomić u pobjedi 4:0 protiv Radnika u Surdulici. Tada su golove postizali Valeri Božinov (2) i Nemanja Mihajlović (2).

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC