• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni italijanski as o Maradoni: "Bio je antiheroj, ali NAJBOLJI NA SVIJETU!"

Autor Dragan Šutvić

Ćiro Ferara je imao tu čast da dijeli svlačionicu sa "El Pibeom"

 Ćiro Ferara o Maradona bio je antiheroj Izvor: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Već pet dana prošlo je od smrti Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera koje je planeta imala.

Legendarnog Argentinca, koji je sahranjen prošle sedmice, oplakuje cijeli svijet, a jedan od onih koje je veoma potresla smrt "El Pibea" je nekadašnji italijanski defanzivac Ćiro Ferara.

Možda će vas zanimati

Štoper rođen u Napulju bio je član tima iz grada pod Vezuvom kada je Maradona stigao na jug Italije, te je imao čast da šest godina dijeli svlačionicu sa Dijegom. Za to vrijeme, Napoli je osvojio dva Skudeta, jedan Kup Italije, te stigao do kraja i u Kupu UEFA 1989. godine.

"Potresen sam, ovo su teški trenuci", rekao je 53-godišnji Ferara u razgovoru sa još jednim nekadašnjim italijanskim asom, Kristijanom Vijerijem, putem video-platforme Twitch.

"Prvih dana nakon tog saznanja nisam želio da se oglašavam, ali sada imam potrebu da kažem nešto o nekadašnjem saigraču i velikom prijatelju. Svi smo tužni što se ovo dogodilo, Maradona je otišao tiho. Odrastao sam uz njega, čuvam nezaboravne uspomene", istakao je Ferara.

Maradonini obožavaoci širom svijeta, pogotovo u Buenos Ajresu i Napulju, ističu da je bio heroj, ali Ćiro Ferara ima opasku na to.

"Neki kažu da je bio heroj, ali heroji su savršeni, ne prave greške. Dijego je bio anti-heroj, platio je cijenu svojih životnih grešaka, ali je pored svih slabosti, postao najbolji ikada", rekao je Ferara, istakavši u razgovoru sa Bobom Vijerijem jednog igrača koji bi se, prema njegovom mišljenju, savršeno uklopio sa Maradonom po karakteru.

"Maradona je bio 'luda glava', poput Antonija Kasana, mislim da bi se sa njim savršeno uklopio", zaključio je bivši defanzivac, koji je 1994. godine, nakon rastanka sa Napolijem, zadužio opremu Juventusa.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC