• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi je dao isti gol kao Maradona! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatna sličnost!

 Mesi - identičan gol kao Maradona Izvor: Tanjug, Joan Monfort/AP

Od Dijega Maradona se već danima oprašta čitav fudbalski svijet, ali čini se da je rijetko ko uspio da to učini tako simbolično kao Lionel Mesi.

Kapiten Barselone je na meču protiv Osasuna postigao gol i potom ga proslavio u Maradoninom starom dresu, ali zapravo, Mesijev pogodak bio je daleko veći omaž "El Pibeu" nego što ste mislili - njihovi golovi su identični!

Možda će vas zanimati

 Naime, Mesi je bio strijelac u nedjelju u pobejdi Barselone protiv Osasune 4:0, a nakon što je postigao pogodak, on ga je proslavio u Maradoninom dresu iz Njuels Old Bojsa, Maradoninom bivšem klubu i timu za koji Mesi navija i za koji je kao dijete igrao u rodnom Rosariju.

Međutim, Mesi je postigao skoro identičan gol protiv Osasune onom koji je Maradona u dresu Njuelsa postigao protiv Emeleka davne 1993. godine. Da sve bude luđe - Mesi je kao šestogodišnjak bio na toj utakmici!

Na internetu se u nedjelju pojavio video koji upoređuje Mesijev prvi gol od smrti Maradone i Maradonin gol sa meča kojem je Mesi kao dijete prisustvovao! I sličnost je frapantna!

Glavna razlika je što je Mesi gol postigao lijevom nogom, a Maradona desnom, ali sve ostalo je isto - prijem lopte, izbjegavanje protivnika driblingom, pa udarac malo izvan šesnaesterca u dalji gornji ugao gola. Nevjerovatno!

Pogledajte kako je to izgledalo...

Sličnost Mesijevog i Maradoninog pogotka
Izvor: Youtube/Cl1maco

Mesi je Maradoni odao još jedan omaž, kada je zamalo zakucao loptu rukom u mrežu, kao Maradona 1986. godine protiv Argentine.

Da ne pominjemo da je Mesi još 2007. protiv Hetafea postigao gotovo identičan gol kao Maradona Englezima na tom Mundijalu, kada je od centra terena predriblao cijeli tim i protivničkog golmana, prije nego što je postigao gol...

Za to vrijeme, i u Beogradu je osvanuo mural Dijega Maradone.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC