• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Muta" Nikolić protiv amerikanizacije srpske košarke: Platiti naše kvalitetne igrače, a ne loše strance!

Autor Dragan Šutvić

"Problem je naša Košarkaška liga Srbije, da se pitam, tu bih zabranio Amerikance i pustio da igraju naša djeca. A imamo talenata".

 Muta Nikolić protiv amerikanizacije srpske košarke Izvor: MN PRESS

Srbija je u subotu doživjela veliku bruku u kvalifikacijama za Evrobasket. Švajcarska je uz zvuk sirene uspjela da pobijedi "orlove" kojima opravdanje ne može da bude ni to što su se tek nedavno okupili, kao ni to što nismo bili u najjačem mogućem sastavu.

Nismo navikli na takve šamare u košarci, više su svojstveni fudbalu, pa su navijači naravno ogorčeni i traže razlog za poraz koji nije smio da se desi.

Možda će vas zanimati

I ne samo oni, nezadovoljni su i ljudi iz košarke...

"Ma pratio sam meč, šta reći, naravno da je bruka izgubiti od Švajcarske", rekao je Miroslav "Muta" Nikolić za Kurir, pa poručio da njegova rečenica "sve je ovo normalno" ne važi kada su u pitanju ovakvi porazi reprezentacije Srbije.

"E, ovo već nije normalno! Ne bi smjele ovakve stvari da nam se dešavaju. Poraz od Gruzije u Beogradu, sada od Švajcarske... Ne priliči nam to".

Nikolić je godinama bio u reprezentaciju Srbije, napustio je zajedno sa Aleksandrom "Sašom" Đorđevićem, a razlog porazima u kvalifikacijama za Eurobasket nalazi u prevelikom broju stranaca u srpskim klubovima.

"Problem je naša Košarkaška liga Srbije, da se pitam, tu bih zabranio Amerikance i pustio da igraju naša djeca. A imamo talenata. Potpuno bez potrebe smo se okrenuli strancima, a imamo i dalje našu talentovanu djecu. Kod mene u timu Vojvodine sve su naša djeca!", rekao je Nikolić i osvrnuo se na veliki broj Amerikanaca u redovima Zvezde i Partizana.

Izvor: MN PRESS

"Amerikanci treba da donose razliku, da budu mnogo puta bolji od naših igrača. Potrebno je da imamo kvalitetne srpske igrače i platiti ih da igraju ovdje, a uz njih još dvojica stranaca. Evo, ja imam u timu igrača za kojeg garantujem da bi mogao da bude u rotaciji u Zvezdi i Partizanu. Dakle, ima srpskih igrača koji mogu da igraju za njih".

Ima li potrebe za amerikanizacijom srpske košarke?

"Ma kakva potreba, ali odlaze nam mladi igrači u tamo neku Mađarsku, Rumuniju... Kakve su, bre, to košarkaške zemlje? Pa, zna se gdje je najbolje da se razvijaju mladi igrači. I onda dolaze Amerikanci, koji nisu uopšte neki kvalitetni igrači. To je problem", kazao je Nikolić.

Srbija se već ovog ponedjeljka sastaje sa Finskom od 18 časova.

(MONDO/Kurir) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC