• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški "rat" – Nurkić prozvao Konakovića, ovaj mu odgovorio: Hajde mangupe, dođi na pripreme reprezentacije!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

“Devet nastupa za skoro 9 godina, realna je slika tvog odnosa i odnosa tvog menadžera prema nacionalnom timu", poručio je nekadašnji direktor KK Bosna košarkašu Portlanda.

 sukob Jusuf Nurkić - Elmedin Konaković Izvor: mondo.ba

Dok Bosna i Hercegovina slavi odlazak reprezentacije na Eurobasket istovremeno traje košarkaški “rat” između košarkaša Portlanda Jusufa Nurkića i nekadašnjeg direktora i predsjednika KK Bosna Elmedina Konakovića.

Sve je počelo gostovanjem Nurkića u jednoj emisiji na BHT-u kada je prozvao Konakovića da nije prepoznao njegov talenat kada je imao 14 godina i kada je bio clan KK Bosna.

Možda će vas zanimati

 "U tuzlanskoj Slobodi su mi rekli da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetimškoli i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokušao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba, Bosna, mislim da je bio Dino Konaković, a on je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to" rekao je Nurkić.

Konaković mu je na svom facebook nalogu odgovorio da to nije tačno jer je Nurkića otkrio menadžer Enes Trnovčević 2008. a da je on već 2007. otišao iz kluba.

"Nikada u KK Bosna niko osim trenera nije odlučivao ko je dobar, a ko ne. Nurkića menadžer nikada nije ni ponudio Bosni, to je notorna laž. Taj menadžer je iz BiH u Sloveniju u tom periodu odveo mnogo igrača, Nurkić je jedan od njih", napisao je Konaković.

“Prepiska” je nastavljena, ovog puta preko Instagrama gdje je Nurkić Konakovića nazvao “Dinokio”, aludirajući na to da govori neistinu.

"Dino il' Dinokio, više nije važno. Al' jedno je jasno, oko njega sve je lažno. Ja sam ipak zahvalan za sva omalovažavanja jer su me napravili boljim čovjekom i vrhunskim sportistom”, napisao je Nurkić u dvije objave.

Izvor: Steve Dykes/Getty Images North America

I naravno stigao je odgovor Konakovića, i to vrlo opširan.

"Nikad u KK Bosni predsjednik ili direktor nije odlučivao ko će od igrača potpisati ili igrati, znalo se kod nas vrlo dobro šta ko radi. Bajramović, Marković i Zdovc, treneri koji su vodili klub dok sam bio direktor, a nikad nisam bio predsjednik, ozbiljni su ljudi i odlični treneri. Bosna u tom periodu osvojila tri titule i dva kupa”, podsjetio je i naveo da je u omladinskom pogonu u jednom periodu preko 1200 dječaka.

Konaković je napisao da mu je nejasno šta Nurkić zeli postići izjavom da ga je omalovažio i rekao da nije za KK Bosnu.

“Vidio sam sve njegove izjave u kojim govori da je 2008. godine počeo sa košarkom, imao je tad, sam kaže u mnogo intervjua, 14 godina. Ja sam Bosnu napustio 26.12.2007. Ne postoji igrač koji je došao u klub bez da su ga treneri pogledali i odlučili, Nurkić je eto jedini kojeg sam ja vratio iz kluba, bez da ga je bilo ko vidio? I to u periodu u kojem nisam bio u KK Bosna, na poziciji na kojoj nikad nisam bio u KK Bosna? Predsjednik, 2008.?", upitao je Konaković.

Potom je kritikovao Enesa Trnovčevića, Nurkićevog menadžera rekavši da je iz BIH odveo u Sloveniju veliki broj mladih igrača koji su kasnije nosili dres te reprezentacije, a dres BIH nikad nisu obukli, a odlični su igrači i da Trnovčevića nikada nije simpatisao.

“Nurkić i ja smo u konfliktu od kad je pobjegao sa priprema reprezentacije i preko medija nam javio da je povrijeđen. Na naše molbe i zahtjeve da ga pogleda naš vrhunski tim ljekara nije se odazvao. Čuvam još uvijek poruke koje sam slao i molio ga da se vrati, na facebooku me nakon toga blokirao? Tad nam je baš trebao”, naveo je Konaković i dodao da je poslije tog sukoba rekao da će napustiti funkciju predsjednika KSBiH, ako je to uslov da se Nurkić vrati u reprezentaciju.

“E tu je kvaka, moj Juka. Ti si sa nepunih 27 godina skupio ukupno 9 nastupa za reprezentaciju. Nisi ti dolazio ni kad mene nije bilo. Bilo je tu naravno objektivnih okolnosti, teška povreda nakon koje si se hvala Bogu oporavio i još se bolji vratio. Znam i da iz NBA nije lako dolaziti. Al’ 9 nastupa za skoro 9 godina, realna je slika tvog odnosa i odnosa tvog menadžera prema nacionalnom timu. Jedan si od najboljih igraca BiH svih vremena, svjetska si zvijezda. Ponosni smo na tebe jer baštiniš sjecanja na agresiju na našu zemlju, objašnjavas svijetu sta je bilo u Srebrenici, i to je neupitno. Upitno je, meni barem, što kao jedan od najboljih svih vremena nisi ni među 100 igraca po broju nastupa za reprezentaciju. Tamo gdje si najbolji, nemamo te, a predvodnik si ove generacije”, napisao je Konaković i dodao da mu hje posao da živi spinove i da ih nije teško razbiti istinom, pa ni taj Nurkićev.

Izvor: Anadolija/ Nihad Ibrahimkadić

“Hajde ti sad mangupe, da pokažeš svima nama da griješimo, na naredne pripreme dođi malo ranije, da se dobro pripremiš. Obuci dres nase domovine i na EP na koje smo se plasirali odvedi ove mlade momke do vrhunskog rezultata. Nije da nemaju smisle tvoje javne objave i pjesmice koje pišeš. I to je korisno. Dobro je za moral. Imali smo tako u ratu jednu muzičku četu, nije da nije bila potrebna. Danas slavimo heroje sa prve linije, rijetko se ovih iz muzičke čete sjećamo. BiH bi bilo mnogo korisnije da barem jednu tekmu odigraš onako kako igraš u NBA. Da te uživo na parketu ova naša djeca vide i da im se potpišeš na dresove nakon tekme. Biće tebi žao, vjeruj mi, kad završiš karijeru, što sve ovo nije bilo drugačije. Lako ćeš ti sa mnom” napisao je Konaković, a onda dodao stihove:

“Jednom kad sve ovo bude juče

kad zora svane, a svanuće

nemoj da ti bol grudi steže

što nisi bio tu kad je bilo najteže”

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC