• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik preokretom do zlata vrijedne pobjede, treći vezani poraz Tuzla sitija!

Autor Dragan Šutvić

Bijeljinci su uknjižili tri boda koja će mnogo značiti u borbi za opstanak, dok su Tuzlaci vezali tri poraza pred meč posljednjeg kola sa Borcem

 m:tel Premijer liga BiH Radnik Tuzla siti Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Osamnaesto kolo m:tel Premijer lige BiH danas su u Bijeljini otvorili Radnik i Tuzla siti, a domaći su upisali veliki trijumf u borbi za opstanak, dok Tuzlaci već sad zaostaju u trci za plasman na evropsku scenu:

RADNIK – TUZLA SITI 1:1
/Janjić 45,  Huseinbašić 50 - Ubiparip 19 penal/

Možda će vas zanimati

Tuzla siti bio je bolji rival u prvih 20-ak minuta, te u 19. došao do vođstva.

Nermin Crnkić stigao je, u šesnaestercu domaćih, prije Dalibora Kozića do lopte, čuvar mreže Bijeljinaca ga je oborio, a sarajevski arbitar Adis Mulahasanović pokazao na bijelu tačku, sa koje je precizan bio Vojo Ubiparip.

Tuzla siti je i ranije mogao do vođstva, u 11. minutu, kada je Dario Rugašević centrirao, a odbrana Radnika zaboravila na Dejana Maksimovića koji je udarcem glavom mogao da matira klub iz kojeg je početkom godine i stigao u tabor tuzlanskog premijerligaša.

Poslao je, međutim, loptu pored lijeve stative Radnikovog gola.

Opasno je Radnik zaprijetio u 31. minutu, kada je golmanu Tuzlaka ispala lopta, potom je pred njegovim golom došlo do kontakta sa Erminom Huseinbašićem, ali ovog puta Mulahasanović nije dosudio jedanaesterac, uprkos protestima Radnikovih igrača i stručnog štaba.

Rasplamsala se borba na terenu nakon tog detalja, viđeno je par interesantnih situacija, a prednjačio je već pomenuti Crnkić, koji se nije najbolje snašao u dva navrata.

Kazna za te promašaje uslijedila je u 45. minutu, kada je kapiten Radnika Velibor Đurić izveo slobodan udarac sa desne strane, pronašavši sjajno Stefana Janjića, koji udarcem glavom matira Fejzića.

U nastavku – potpuno novo, daleko bolje lice Radnika koje je, na kraju, značilo i pobjedu.

Pet minuta igre u nastavku bilo je potrebno izabranicima Darka Nestorovića da u potpunosti preokrenu rezultat.

Asistent kod prvog gola Radnika bio jeu prilici da poentira, nije u tome uspio, ali zato u nastavku akcije jeste Huseinbašić, omogućivši, na kraju, svom timu da slavi, rekli smo, više nego značajan trijumf.

Inače, i jedan i drugi trener, i Darko Nestorović i Nermin Bašić, imali su velikih problema pri sastavljanju tima za ovaj duel.

Strateg Bijeljinaca nije mogao da računa na Koraksića (suspenzija na tri utakmice zbog udaranja rivala u meču sa Krupom) i Poparu (korona virus), dok je, sa druge strane, mladi stručnjak na klupi Tuzla sitija imao "još jače glavobolje".

Zbog kartona, u tim nije mogao da uvrsti Džafića i Ramića, a zbog povreda su odsutni Hasanović, Rustemović, Kojić i Barišić.

RADNIK: Kozić, Nikić, Novaković, Sušić, Bradonjić, Gogić, Huseinbašić, Karić, Đurić, Šubert, Janjić. Trener: Darko Nestorović.

TUZLA SITI: Fejzić, Kostić, Crnkić, Karjašević, Rugašević, Bađi, Nukić, Dofo, Ubiparip, Moris, Maksimović. Trener: Nermin Bašić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 18. kolo

subota:

Radnik - Tuzla siti 2:1 (1:1)
/Janjić 45, Huseinbašić 50 - Ubiparip 19 penal/

Velež - Olimpik (17.00)

nedjelja:

Sloboda - Krupa (13.00)

Mladost - Zrinjski (13.00)

Željezničar - Široki Brijeg (15.00)

Borac - Sarajevo (17.00)

TABELA: Sarajevo 41, Željezničar 36, Borac 31, Zrinjski 29, Široki Brijeg 28, Velež 27, Tuzla siti (+1)( 24, Sloboda 19, Mladost 19, Radnik (+1) 15, Krupa 10, Olimpik 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC