• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TO JE DERBI! Šest golova, dva preokreta, Bajern i dalje ne zna kako protiv Nagelsmana!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sjajan derbi na Alijanc areni u Minhenu.

 Bundesliga 10 kolo Bajern - Lajpcig 3-3 Izvor: Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Fudbaleri Bajerna i Lajpciga odigrali su potpuno suprotan meč od onoga kakve bismo mogli očekivati kada su u pitanju dueli dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.

Umjesto oprezne igre, čuvanja rezultata i tvrde igre prštalo je na Alijanc Areni!

Šest golova vidjeli smo u Minhenu, tri asistencije Kingslija Komana, dva pogotka Tomasa Milera, dva vođstva gostiju i dva preokreta za podjelu bodova na Alijanc Areni:

Bajern – Lajpcig 3:3 (2:2)

Julijan Nagelsman još jednom je namučio Bajern Minhen i šesti put u posljednjih devet duela otkinuo bodove Bavarcima, ali njegov Lajpcig nije uspio da poslije dva remija upiše prvi, istorijski trijumf u Minhenu!

A bio je Lajpcig blizu trijumfa, dva puta je vodio, međutim, golom Tomasa Milera petnaest minuta prije kraja Bajern je stigao do izjednačenja i tako sačuvao prvo mjesto na tabeli.

Bavarci imaju dva boda više od Lajpciga i četiri više od Borusije Dortmund koja je ranije u subotu napravila novi “kiks” odigravši 1:1 u Frankfurtu.

Iako je na kraju pogodak napadača njemačkog šampiona odlučio konačni ishod, a Miler bio dvostruki strijelac, bilo bi nepravedno reći da je on prvo ime derbija 10 kola Bundeslige, jer je bilo još nekoliko heroja.

Kingli Koman namjestio je sva tri gola Bavaraca, sedamnaestogodišnji Džamal Musiala pogodio je za svoj tim samo pet minuta nakon ulaska u igru, a na drugoj strani Džastin Klajvert pogotkom samo šezdesetak sekundi nakon preokreta Bajerna ulio je dodatno samopouzdanje svom timu koji u  prethodna dva duela sa šampionom nije poražen.

Zasluge za to pripadaju i Julijanu Nagelsmanu, mladom stručnjaku koji očigledno zna kako da postavi igru protiv Bajerna.

Pokazalo se to poslije 19 minuta kada je Nkunku šokirao Alijanc Arenu pogotkom za vođstvo gostiju i najavio sjajno fudbalsko veče.

Bajern je u 25. minutu ostao bez Martineza kojeg je zamijenio mladi Musiala, a upravo on samo pet minuta kasnije pokrenuće goleadu - vidjeli smo tri gola u razmaku od šest minuta.

Kingsli Koman prvo je asistencijom "počastio" Musialu koji u 30. minutu postiže pogodak za izjednačenje, a potom i Milera i Bajern je stigao do preokreta 2:1.

Izvor: Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Međutim, radost Bavaraca, nije trajala ni 60 sekundi!

Mukiele je jednu dugu loptu spustio za Haidaru, a ovaj ju proslijedio u šesnaesterac za Klajverta koji svojim prvencem u dresu Lajpciga donosi izjednačenje - 2:2.

Najubitačniji defanzivac u Bundesligi sa šest golova, Angelino ovaj meč nije se upisao u strijelce, ali jeste u rubriku asistencije.

Španac je na otvaranju drugo poluvremena uputio odličan centaršut za Forsberga koji trese mreži i Bajern je ponovo bio u problemu - 2:3.

U nastavku gledali smo ofanzivu Bavaraca i nekoliko opasnih kontri Lajpciga, koji je uspio da zaustavio Levandovavskog na ovom meču, ali ne i da izdrži do kraja.

Petnaest minuta prije kraja Koman je odlično centrirao, a Miler se ušunjao iza Upamekana i Adamsa koji su skakali sa Levandovskim i poslao glavom loptu u mrežu Lajpciga za 3:3 i podjelu bodova na Alijanc Areni.

BUNDESLIGA - 10. KOLO:

Frajburg - Borusija Menhengladbah 2:2
/Linhart 32, Grifo 48p – Embolo 23, Plea 50/

Ajntraht - Borusija Dortmund 1:1 (1:0)
/Kamada 9 – Rejna 56/

Keln – Volfsburg 2:2 (1:1)
/Tilman 18 – Duda 43 – Arnold 29, Veghorst 47/

Arminija – Majnc 2:0 (2:0)
/Pritl 21, Doan 31/

Bajern Minhen - Lajpcig 3:3 (2:2)
/Musiala 30, Miler 35, 75 – Nkunku 19, Klajvert 36, Forsberg 48/

U nedjelju:

Verder - Štutgart (15.30)
Šalke - Bajer Leverkuzen (18.00)

U ponedjeljak:

Hofenhajm - Augzburg (20.30)
Odigrano u petak
Herta - Union Berlin 3:1 (0:1)
/Pekarik 51, Pjontek 74, 77 - Avonji 20/

TABELA: Bajern Minhen 23, RB Lajpcig 21, Borusija Dortmund 19, Bajer Leverkuzen (-1) 19, Volfsburg 18, Union Berlin 16, Borusija Menhengladbah 16, Ajntraht 13, Augzburg (-1) 12, Štutgart (-1) 11, Herta 11, Verder (-1) 11, Hofenhajm (-1) 9, Frajburg 8, Keln 7, Arminija 7, Majnc 5, Šalke (-1) 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC