• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Sa devet godina sam švercovao kokain'': Šokantna ispovest fudbalskog reprezentativca Holandije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Neverovatna priča čoveka koji je igrao za nekoliko poznatih timova.

 dzetro-viljems-kokain-sverc-dilovao-drogu-holandija-reprezentativac Izvor: Youtube/ Nossperansa B.V./Andy van der Meijde - Official/printscreen

Odrastao je u Roterdamu gde je i počeo da se bavi fudbalom, ali koreni su mu daleko od Evrope. Džetro Viljems je poreklom sa Kurasaa, ostrva sa kog je, još kao dečak, unosio kokain u Evropu!

Zvuči gotovo neverovatno, ali to je po njegovim rečima, bio jedini način da porodica zaradi i preživi.

Možda će vas zanimati

Mladi Viljems je imao teško detinjstvo, a njegovi roditelji su jako teško dolazili do posla u Holandiji. Zbog toga im je palo na pamet da bi mogli da švercuju drogu i da na taj način prehrane porodicu.

''U određenom trenutku smo ostali bez novca. Čak kada je bilo posla, nije ostajalo previše novca za porodicu. Tada su moji roditelji odlučili da švercujemo drogu'', rekao je Džetro.

Već sa devet godina na njega je pao težak teret. Nakon što roditelji nisu uspeli iz prvih nekoliko pokušaja, posao je prebačen na dečaka kog carinici neće pretresati.

''Tada sam se žrtvovao. Moji roditelji su razgovarali o tome sa mnom, jer sam bio ludo dete. Ako to moram da uradim za porodicu, uradiću, tako sam shvatio. Zalepili su mi kokain oko nogu. Izgledao sam veoma čudno, ali nisu obraćali pažnju na mene jer sam dete'', dodao je povremeni reprezentativac Holandije.

Za kraj, najmlađi fudbaler koji je ikada nastupio na Evropskom prvenstvu je istakao i da je celog života želeo da mu se takvo iskustvo ne ponovi.

''Krenulo nam je na bolje kasnije, roditelji su našli posao. Rekao sam im da sve što planiraju za mene daju mojoj sestri. Meni je bio dovoljan fudbal, lopta je spasila moj život'', zaključio je levi bek.

Džetro je u karijeri nosio dres Sparte iz Roterdama, PSV Ajndhovena, Ajntrahta iz Frankufrta i Njukasla, u kom je proveo na pozajmici prethodnu sezonu. Za seniorsku reprezentaciju Holandije je upisao 22 nastupa.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC