• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda zaradila preko 30 miliona na klincima: Stranci žele tri nova bisera!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda je znala da naplati svoje talente.

 FK Crvena zvezda transferi mladih fudbalera 30 miliona evra Izvor: MN PRESS

Andrija Radulović je odigrao tek nekoliko mečeva za prvi tim Crvene zvezde, a već je tražena roba na evropskom tržištu. 

Milan želi da ga vidi u svojim redovima kao i Valensija, koja je već kupovala u Zvezdi i za sada djeluje da je dobro prošla. 

Možda će vas zanimati

Sada iz Italije dolaze vijesti da jedan defanzivac iz omladinske škole crveno-bijelih pobuđuje interesovanje timova iz Serije A, a da nije odigrao ni minut u prvom timu. 

Od ranije je poznato da posebno Atalanta želi Željka Gavrića, a njegova cijena bi sigurno sada bila i veća da ga nisu mučile brojne povrede tokom tekuće polusezone. 

Na upravi i stručnom štabu je da odluče šta će biti sa talentovanim fudbalerima, da li slijedi prodaja ili razigravanje u prvom timu. Tim sa "Marakane" je u posljednjih pet godina zaradio 31.2 mliionaevra prodajom svojih mladih fudbalera! 

Sezona 19/20:

Dejan Joveljić, 4 miliona, Ajntraht Frankfurt
Aleksa Terzić. 1.7 miliona, Fiorentina

Dejan Joveljić je najavljivan kao novi Luka Jović, imao je neke zapažene nastupe u ligi, ali je procijenjeno da je pametnije uzeti novac i uložiti ga u napadača koji odmah može da ponudi golove na velikoj sceni. Nije dobio priliku u Frankfurtu i sada je na pozajmici u Austriji. 

Terzić je sa druge strane skupio tek nekoliko nastupa za prvi tim i kupila ga je Fiorentina, međutim ni on se nije snašao i trenutno je na pozajmici u Empoliju. 

Sezona 18/19:
Uroš Račić, 2.2 miliona, Valensija
Luka Adžić , 800.000, Anderleht 

Račić je kao jako mlad stigao iz OFK Beograda, a ubrzo je dobio šansu u prvom timu. Ulazio je sa klupe i u nekim evropskim mečevima i Valensija je odlučila da ga kupi. Imao je sjajnu pozajmicu u Portugalu, gdje je odigrao odlično u dresu Famalikaa, pa je portugalski klub odlučio da isproba još jednog igrača Zvezde. 

Adžić je dugo želio da ide, nije se slagao sa trenerom i upravom, a na kraju je u posljednji čak otišao u Anderleht. Zvezda je tu dobila i više novca nego što je očekivala.

Sezona 17/18:

Luka Ilić 2.5 miliona, Mančester siti
Ivan Ilić 2.5 miliona, Siti
Mihajlo Ristić, 2 miliona, Krasnodar
Filip Manojlović 1.25 miliona, Hetafe

Braća Ilić su zajedno iz Niša došla u Beograd, a praktično bez nastupa za seniorski tim su zapali za oko Mančester sitiju koji je odlučio da ih kupi. Sada su obojica na pozajmicama, teško da ćemo ih vidjeti ikada u dresu "građana", ali su igrači za lige petice. 

Mihajlo Ristić je sa druge strane debitovao u derbiju, mijenjao je pozicije, a na kraju se profilisao kao lijevi spoljni. Sada je u Monpeljeu, a u međuvremenu je dogurao i do reprezentacije. 

Filip Manojlović je prodat Hetafeu, a umjesto njega kao slobodan igrač stigao je Milan Borjan. Karijera reprezentativca Kanade u Zvezdi teče tako da je vjerovatno da će je završiti kao legenda kluba, dok je Manojlović od odlaska iz Beograda odigrao samo osam ligaških mečeva. 

Sezona 15/16: 

Marko Grujić, 7 miliona, Liverpul
Predrag Rajković, 3 miliona, Makabi Tel Aviv
Vukašin Jovanović, 2 miliona, Zenit
Luka Jović, 2 miliona, Apolon
Darko Lazić, 150.000, Anži
Vukan Savićević, 100.000 Slovan Bratislava

Zvezda je uzela nevjerovatan novac na svojim omladincima u ovoj sezoni. Marko Grujić je za pola godine koliko je bio standardan toliko impresionirao da ga je kupio Liverpul, a sada je u Portu

Rajković sada briljira u Ligi 1, a u Makabiju je takođe imao sjajne partije i konstantno je branio, dok je Vukašin Jovanović od odlaska iz Zenita u Bordo imao periode u kojima je standardan i one u kojima ne igra uopšte. 

O Luki Joviću ne treba puno trošiti riječi. Najavljivan možda i previše bombastično, što mu je na leđa "natovarilo" ogromna očekivanja, ali ipak je igrao sasvim solidno u Zvezdi. Otišao je u Apolon, iako nikada nije ni vidio stadion ovog tima. 

Proslijeđen je u Benfiku, tu nije dobio šansu, da bi kroz Ajntraht došao do velikog Reala. Kako će tamo ići, vidjećemo, za sada se muči, ali pošteno je reći da nije imao ni sreće.

Darko Lazić je za relativno mali novac otišao u Anži ali je dugo bio standardan u Rusiji, dok je Vukan Savićević poslije Slovana i Visle sada u Samsunu. 

Kada se sve zbroji - 31.2 miliona evra. Onda se nemojte čuditi kada Stanković izađe na teren sa sedam bonus igrača!

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC