• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Ronaldo, Mesi i Levandovski u finalu izbora za nagradu fudbalera godine

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Svjetska kuća fudbala objavila je finaliste izbora za najbolje pojedince u svjetskom fudbalu protekle godine, a nagradi za najboljeg trenera se nadaju Bjelsa, Flik i Klop.

 FIFA: Ronaldo, Mesi i Levandovski u finalu izbora za nagradu fudbalera godine Izvor: Mondo/Stefan Stojanović, Tanjug/Antonio Calanni/AP, Tanjug/AP/Alvaro Rivero

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je imena fudbalera i fudbalerki koji su ostali u samoj završnici za izbor najboljih u svijetu prošle godine.

U konkurenciji za FIFA nagradu Najboljeg fudbalera 2020. godine takmiče se portugalski reprezentativac i napadač Juvenentura Kristijano Ronaldo, argentiski as i kapiten Barselone Lionel Messi i poljski golgeter iz Bajern Minhena Robert Levandovski.

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji koja je najavljena za 17. decembar.

Anketa

Ko je, po vama, zaslužio da dobije nagradu?

  • Robert Levandovski

    100% (3)

  • Lionel Mesi

    0% (0)

  • Kristijano Ronaldo

    0% (0)

Ko je, po vama, zaslužio da dobije nagradu?

Rezultati

FUDBALERKE

FIFA tradicionalno na kraju godine bira i najbolju fudbalerku godine, a u finalu ovogodišnjeg izbora takmiče se Lusi Brounz (Mančester siti), Pernil Harder (Čelsi) i Vendi Renar (Lion).

Za najboljeg golmana godine takmiče se Alison Beker (Liverpul), Manuel Nojer (Bajern Minhen) i Jan Oblak (Atletiko Madrid), dok se za istu nagradu u ženskoj konkurenciji bore Sara Buhadi (Lion), Kristin Endler (PSŽ) i Alisa Neer (Čikago Red Stars).

U finalnom izboru za najboljeg trenera godine ostali su Marselo Bjelsa (Lids), Hansi Flik (Bajern Minhen) i Jirgen Klop (Liverpul), a u ženskoj konkurenciji tom FIFA priznanju se nadaju Ema Hejs (Čelsi), Žan-Luk Vasur (Lion) i Sarina Wigmen (reprezentacija Holandije).

Fudbaleri Đorđijan de Arasketa, Son Heung-min i Luis Suarez su stali u samoj završnici izbora za FIFA nagradu “Puškaš“ koja se dodjeljuje za najljepšti gol protekle godine.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC