• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristijano mi na srpskom rekao "U pi** materinu": Zvezdin talenat se sjetio anegdote s Ronaldom! (VIDEO)

Autor 000

Luka Marković je dobitnik nagrade za najljepši gol 10. kola Superlige, a tim povodom otkrio je mnogo zanimljivih stvari.

 Mladi napadač Luka Marković anegdota Kristijano Ronaldo psovka Izvor: Nebojša Petrović/Instagram/cristiano/Printscreen

Vratio se mladi Luka Marković ovog ljeta u Crvenu zvezdu, nakon par godina provedenih u Italiji, a odmah je uslijedila pozajmica u Novi Pazar.

Tamo se 20-godišnji napadač naročito pokazao het-trikom u pobjedi Pazaraza protiv Vojvodine 3:1, kada je i postigao najljepši gol u 10. kolu Superlige Srbije.

Marković, nekadašnji igrač Juventusa, Krotonea i Torina, dobio je na poklon sat ispred Fudbalskog saveza Srbije zbog te nagrade, a tom prilikom govorio je o samom meču, ali iskustvima koja je imao u godinama provedenim u Italiji.

Fudbaler Zvezde na pozajmici u Novom Pazaru "vraća film" na meč protiv Vojvodine.

"Utakmica pomalo neočikivana, ali sigurno jedna od mojih najdražih. Het-trik i pobjeda protiv Vojvodine, pojbeda sama po sebi fascinantna i ponosan sam na svoju ekipu i sebe. Nadam se da ću tako i nastaviti", priča Marković na početku razgovora sa kolumnistom MONDA Nebojšom Petrovićem.

"Taj gol je bio neočekivan. Htio sam da šutnem, nešto se lopta izodbijala i na kraju ušla u gol prelijepo. Bilo je nevjerovatno, poslije je došao i treći gol. Ponosan sam", prisjeća se mladi napadač gola koji mu je doneo sat.

Izvor: Nebojša Petrović

Marković je potom pričao o Italiji, gdje je imao prilike da trenira uz neka od najvećih imena svjetskog fudbala, a pojedine igrače je posebno istakao.

"Italija je teška zemlja za fudbal i mladog igrača, ali je bilo veliko iskustvo. To što sam trenirao sa takvim igračima sigurno da je uticalo na mene i moj razvoj. Sad pokušavam da to iskustvo prikažem na terenu. U Torinu je najveći utisak Beloti. Profesionalac na vrhunskom nivou koji gazi svakog dana, svaki trening je novo dokazivanje."

Naravno, u Juventusu ga je oduševio Kristijano Ronaldo, a opisao je i jednu anegdotu koju je imao sa Portugalcem.

"Zna i neke srpske riječi, učili su ga već. Veoma dobar čovjek i lik, mogu da demantujem to što se provlači po medijima da je arogantan. Jednom prilikom pričao sam sa Mandžukićem i vidio je da pričamo na istom jeziku. Prišao je i pitao me da li sam Srbin ili Hrvat. Ja rekoh Srbin, a on kaže neku psovku... Sad ne znam smijem li to da kažem."

Na potvrdu da smije, Marković se nasmijao.

"Kaže "a u pi**u materinu" i "umire" od smijeha. Ostavio je prelijep utisak na mene, zrači samopouzdanjem."

Izvor: Nebojša Petrović

Prethodno je Marković bio i u Krotoneu.

"Krotone mi je bilo prvo iskustvo da sam otišao od roditelja od kuće, sa 18 godina. Tamo sam bio vrhunski prihvaćen, imao sam par igrača s Balkana koji su me "sprovodili" dok nisam znao jezik. Bio sam na klupi u Seriji A s 18 godina, nisam dobio šansu da zaigram, ali sigurno jako bitan korak u mojoj karijeri."

Uslijedio je povratak u Crvenu zvezdu. Poslije šest mjeseci u Novom Pazaru, postavlja se pitanje kada bi Marković mogao da bude deo prvog tima šampiona Srbije.

"VIdjećemo, ne zna se još ništa. Nadam se što bržem povratku u Zvezdu, da što prije obučem taj dres i izađem na Marakanu", kaže napadač i priča o igraču kojeg već zna iz redova Zvezde.

"Falćinelija znam iz Krotonea, on je bio tamo i spasao je Krotone da opstanu u Seriji A prije dvije-tri godine. Odmah sam znao da je to vrhunski igrač i sam pokazuje da jeste."

Na kraju je Luka Marković istakao i ko mu je omiljeni igrač.

"Levandovski mi je uzor. Pričao sam s nekim igračima koji su igrali protiv njega i oni mi kažu kako ga ne vide na terenu, samo odjednom se stvori i daje golove. Njegova kretnja, fizika, rad..."

Sa Lukom Markovićem je razgovarao kolumnista MONDA Nebojša Petrović, koji mu je u svojstvu direktora media sektora FSS i uručio nagradu za gol kola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC