• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio u rijalitiju i dobio ugovor u Interu: Trenirao kod Murinja, ima tripletu, a sad je Ronaldov DUBLER!

Autori Milutin Vujičić Autori 000

Rijaliti fudbaler iz Engleske potpisao je za Inter i ostvario san. Osvojio je Ligu šampiona sa Interom, trenirao kod Murinja, ali sve je bilo kratkog daha. Njegov život sada je skroz drugačiji.

 Ben Grinhaldž pobjeda u rijalitiju ugovor Inter Žoze Murinjo tripleta Izvor: Instagram/bengreenhalgh17/screenshot, YouTube/BlaStuff/Screenshot

Rijatiti emisije preplavile su TV programe od početka milenijuma, a jedna od najbizarnijih ideja stigla je naravno iz Velike Britanije. Tamo je "Sky 1" napravio rijaliti pod imenom "Football's Next Star" u kojoj se traži najtalentovaniji amaterski fudbaler.

Prošlo je tačno 11 godina od kada se rijaliti šou emitovao, a zanimljivo je da je pobjednik dobio profesionalni ugovor. I to ne bilo gdje, nego u Interu iz Milana!

Možda će vas zanimati


Poslije osam epizoda i intenzivnih treninga na jezeru Komo, gdje su se fudbaleri dokazivali pravim trenerima i navijačima, pobjedu je odnio Ben Grinhaldž.

U pitanju je momak iz Orpingtona koji je u tom trenutku imao samo 18 godina, a dobio je šansu kakvu sanjaju svi njegovi vršnjaci. Zbog pobjede u rijalitiju potpisao je šestomesečni ugovor sa Interom i zauvijek će biti upisan u istoriju slavnog kluba.

Grinhaldž se istakao lijepim centaršutevima, igrao je na mjestu lijevog krila, a od svih fudbalera koji su bili u konkurenciji - upravo se on uklopio u kriterijume koji su propisali treneri.

Njabolji potezi Bena Grinhaldža.
Izvor: YouTube/Fotballsko1

Zavoljeli su ga i navijači iz Velike Britanije koji su "zakovani" gledali fudbalski rijaliti šou, dok se ova ideja znatno manje dopala simpatizerima Intera pošto su smatrali da se time ruši ugled kluba, mada nisu mnogo obraćali pažnju na to jer su "nerazuri" u tom trenutku bili prvaci Evrope.

Poslije pobjede u rijalitiju, Ben Grinhaldž je zaista promovisan u Interu, ali osim nekoliko treninga sa prvim timom - nije napravio ništa više u Italiji.

Nezvanično, putovao je sa ekipom na finale Lige šampiona, čak i dobio medalju, ali…

Odmah ga je klub pozajmio nižerazredni Komo za koji je odigrao sasvim dobro (12 mečeva i osam golova), a kada mu je istekao "rijaliti ugovor" - Inter (očekivano) nije odlučio da mu ponudi da obnove saradnju…

Šta je onda bilo sa Benom Grinhaldžom?

Nije odustao od fudbala, vratio se u Englesku i bio na probama u Brajtonu i Birmingemu, da bi potom potpisivao ugovore za manje poznate klubove kakvi su Veling junajted, Ebsflit junajted, Mejdston junajted, Konkord rendžers, Invernis i tako dalje...

Ben sada ima 28 godina i igra za Tundbridž ejndželse, dok je istovremeno i trener u Dartfordu, a bavi se i golfom (poluprofesionalno).

Uz to, u reklamama glumi "dublera" profesionalnih fudbalera, pa smo ga viđali umjesto Ronalda, Van Persija, Bejla, Mesija i drugih, dok je pričao da mu je najteže bilo da radi sa Dijegom Kostom, pa da totalno razumije Antonija Kontea koji ga je otjerao iz Čelsija.

Izvor: Instagram/bengreenhalgh17/screenshot

"Nisam bio srećan zbog toga, dok su snimali reklamu, čovjek je stalno uklizavao u kameru. Nikad nisam vidio tako nešto, kao malo dijete u tijelu odraslog čovjeka", rekao je Grinhaldž.

Možda ga je breme "rijaliti fudbalera" spriječilo da napravi i veću karijeru pošto je i Hari Rednap priznao da je želio da ga dovede u Totenhem, ali da ga je upravo njegova istorija, odnosno pritisak javnosti koji bi uslijedio zbog potpisa, spriječio da to uradi.

Ipak, moći će da priča unucima da je bio u Interu kada su osvojili "tripletu", a on je na treninzima viđao Snajdera, Milita, Stankovića, Zanetija i ostale zlatne "nerazure".

"Do dana današnjeg sjećanja na taj period ne mogu da se porede ni sa čim. Trenirao sam s prvim timom i znao sam gdje sam ja, a gdje oni. Svi su poštovali Murinja. Odrekao bi se onih koji mu se nisu sviđali…", zaključio je Ben Grinhaldž.

Zanimljivo, to je bila i jedina sezona rijaliti šoua u Velikoj Britaniji, a nema sumnje da bi takva vrsta programa bila gledana i u Srbiji.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC