• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUJA JE STIGAO! "Borac u rukometu je kao Real Madrid u fudbalu"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Žao mi je što se Jovica Cvetković toga sjetio prije mene" rekao je legendarni Veselin Vujović na predstavljanju u RK Borac.

 Veselin Vujović promocija trener RK Borac mtel Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometni klub Borac m:tel ove zime odlučio se na promjenu trenera, a za novog šefa stručnog štaba izabrao Veselina Vujovića i tako prilično iznenadio rukometnu javnost u cijelom regionu.

Legenda jugoslovenskog rukometa prihvatila je poziv RK Borac m:tel koji sada želi da napravi iskorak i da osvoji trofeje u BIH, ali i prođe što dalje u EHF kupu.

Možda će vas zanimati

 Vujović je stigao u Banjaluku, a nakon što se u nedjelju sastao sa ekipom i stručnim štabom u ponedjeljak je i zvanično promovisan kao trener Borca.

"Jednostavno svjetska i jugoslovenska legenda, suvišno je predstavljati Vuju. Borac zaslužuje giganta kakav je Vuja. Imamo velike ambicije, a korak bliže smo njihovom ostvarenju dolaskom Vuje", rekao je predsjednik Borca Saša Kondić.

Veselin Vujović na predstavljanju je rekao da mu je čast što je došao u veliki klub i da će se truditi da opravda povjerenje.

"Ove riječi me obavezuju, otkako sam došao u Banjaluku, svi me gledaju kao legendu. Meni je čast što sam došao u veliki klub", rekao je popularni Vuja i dodao da su pregovori bili vrlo kratki.

"Brzo smo se dogovorili i trudiću se da sve ovo opravdam. Mogu samo da kažem sve najljepše o Borcu i Banjaluci".

Na podsjećanje novinara da je Jovica Cvetković rekao da je banjalučki Borac u rukometu ono što je Real Madrid u fudbalu, Vuja se složio i rekao:

"Žao mi je što se ja toga nisam prvi sjetio. 

"Moram da kažem da u moje vrijeme, igrači iz BiH, nebitno iz kog dijela su bili jako dobri. Bosanci su uvijek bili edukovani igrači i ljudi na koje se može uvijek osloniti. Zdravko Rađenović je vjerovatno najbolji igrač u istoriji bivše Jugoslavije. Možda bi on rekao da sam ja, ali ja se uopšte ne bih trebao porediti sa Belim", istakao je Vujović.

Čestitka iz rivalskog tabora

Veselin Vujović rekao je da je dobio čestitku od svog nekadašnjeg pomoćnika u PPD Zagreb, a sada trenera najvećeg rivala, Sloge iz Doboja.

"Mario Kelentrić mi je odmah čestitao", rekao je Vuja.

Vujović je potpisao ugovor na pet mjeseci, ali ostavlja otvorenu mogućnost da i duže ostane u Banjaluci.

"Dolazak u Borac nikako ne smatram za korak nazad u karijeri. Potpisao sam na pet mjeseci, a onda ćemo vidjeti da li je Vuja za Borac i obrnuto", rekao je Vujović.

Nakon sinoćnjeg upoznavanja sa ekipom danas će odraditi prvi trening sa ekipom Borca.

"Pravu sliku postojećeg tima cu steći tek  kad počnemo s radom, ali bih lagao da kažem da Borac nema kvalitet. Pokušaćemo da nađemo dobra i kvalitetna pojačanja, a počećemo od golmanske pozicije koja je prioritet".

Mirko Mikić ostaće u stručnom štabu, kao i svi ostali koji su dosad bili i tu neće biti promjena.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Stručni štab ostaje isti, nema potrebe da to mijenjamo. Samo sam ja tu kao pojačanje. Znate kako kažu u Dalmaciji: 'Čovik i tovar znaju više od čovika'".

"Ne poznajem dobro Premijer ligu BiH, više sam pratio reprezentaciju iz Zagreba, ali sa nečim sam se upoznao već, a potrudiću da sve dobro analiziram", rekao je Vujović.

Dolazak Vujovića u Borac pozdravio je i rekorder po broju nastupa i najbolji strijelac u istoriji reprezentacije Jugoslavije, legendarni Dragan Škrbić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC