• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Hrvati pišu - od Srbije je napravio čudo: Od raspadnute ekipe stvorio najveću rukometnu priču!

Autor Dragan Šutvić

I u komšiluku se biranim riječima piše o tvorcu nove ere srpske reprezentacije i , svi se nadaju, novog početka tog sporta u Srbiji.

 toni-djerona-srbija-hrvati-tekst Izvor: MN PRESS

Srbija se ponovo zaljubila u rukomet! Sport u kojem toliko dugo želi uspjeh i u kojem ga odavno nema opet je pružio narodu veliku radost početkom 2021. godine.

U prvim utakmicama pod vođstvom selektora Tonija Đerone, "orlovi" su igrali protiv moćne Francuske i ostvarili dva blistava rezultata - pobjedu u Zrenjaninu, a zatim remi u Kreteju.

O tim uspjesima "probuđene" Srbija priča se u čitavoj Evropi. Dok se srpski tim priprema za naredni kvalifikacioni meč za Evropsko prvenstvo, protiv Grčke u Zrenjaninu u srijedu, hrvatski portal index.hr posvetio je opširan članak selektoru "orlova" Toniju Đeroni.

On je predstavljen kao čovjek koji je "od raspadnute Srbije stvorio ekipu koja je nadigrala Francusku".

Možda će vas zanimati

Uz podsjećanje da je srpska reprezentacija na nekoliko posljednjih takmičenja bilježila katastrofalne rezultate i da je prije godinu dana bila tek 20. od 24 ekipe na Evropskom prvenstvu, autor konstatuje da je srpski savez godinama lutao, mijenjao selektore i da je čudno da nije bilo rezultata, jer Srbija ima nekoliko izuzetnih pojedinaca, ali ne i timski duh.

"Dolazak na klupu španskog trenera Tonija Đerone razbudio je srpski rukomet u samo dvije utakmice", navedeno je.

"Od bezvoljne i nezainteresovane ekipe, Đerona je u samo nekoliko dana stvorio borbenu ekipu koja ima cilj i koja gine za svaku loptu", takođe je naglašeno na hrvatskom portalu.

Index.hr podsjeća da je Đerona tipičan primer španske trenerske škole, da je punih 15 godina radio u Barseloni, trenirao mlade selekcije, rezervnu ekipu i četiri godine bio pomoćnik Šesku Esparu, kraj kojeg je osvojio i Ligu šampiona.

Izvor: MN PRESS

"Đerona je odmah po preuzimanju Srbije odlučio da promijeni klimu u reprezentaciji. Vujin, Zelenović, Nenadić, braća Ilić, nominalno možda najzvučnija imena, iz privatnih i zdravstvenih razloga odbili su pozive. Đerona nije očajavao. U ekipu je vratio neke bivše reprezentativce, pozvao je nekoliko talentovanih klinaca poput 19-godišnjeg desnog beka Jovice Nikolića iz Vojvodine i što je najvažnije stvorio je hemiju u ekipi. Nešto što godinama fali srpskom reprezentativnom rukometu".

Uz citirane izjave srpskih reprezentativaca o velikim uspjesima protiv Francuske, hrvatski portal zaključuje da je pod Đeronom Srbija napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo.

"Srbija je postala najveća rukometna priča u periodu uoči Svjetskog prvenstva koje počinje u srijedu i na kojem Srbi neće učestvovati", zaključeno je.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC