• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" osvojili bodove, ali izgubili međusobni omjer sa Estonijom: Josip Perić od junaka do tragičara!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u Bugojnu savladala je selekciju Estonije u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj.

 Rukomet: BiH - Estonija, kvalifikacije za Ep, 3. kolo Izvor: Anadolija

Poslije 60 minuta velike borbe, "zmajevi" su zabilježili pobjedu nad Estonijom 21:19 (12:9), ali nisu uspjeli da nadoknade tri razlike iz prvog dvoboja sa prgavom baltičkom selekcijom, koja je sačuvala bolji međusobni omjer što u konačnici može mnogo da košta izabranike Bilala Šumana.

BiH - ESTONIJA 21:19 (12:9)

Možda će vas zanimati

Evropsko prvenstvo 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj nije izgubljeno za "zmajeve", ali će im sada za plasman na kontinentalnu smotru biti neophodne dvije pobjede nad Austrijom da se domognu druge pozicije ili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije osiguraju nastup na EURO.

Reprezentacija BiH nakon tri meča ima dva boda, koliko i Estonija i Austrija, dok je Njemačka vodeća sa osam bodova iz četiri meča.

Naredni susret "zmajevi" igraju 8. marta kada dočekuju Austrijance, a potom će 28. aprila ponovo biti domaćini u duelu protiv Njemačke. Početkom maja BiH igra posljednji meč kvalifikacija u gostima protiv Austrije.

Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno tvrdo, barem prvih 15-ak minuta, kad se igralo gol za gol i kada je rezultat bio neriješen 3:3.

Onda je uslijedila serija izabranika Bilala Šumana od 4:0 za prvo osjetnije vođstvo u 19. minutu (7:3), kada je bio anuliran minus iz prve utakmice u Estoniji (24:21).

Međutim, poslije minuta odmora, Estonci su zaigrali bolje i u 26. minutu smanjili na "minus dva" - 9:7.

Ipak Marko Panić i Josip Perić su bili nezaustavljivi, da bi potom golom Vladimira Vranješa BiH ponovo vratila željenih četiri razlike, ali se na odmor otišlo sa "plus tri" (12:9)

Početkom nastavka, Estonci su potpuno anulirali prednost "zmajeva" za samo pet minuta (13:13), pa je morao da reaguje i selektor BiH Bilal Šuman, što je razdrmalo bh.rukometaše, koji su u 43. minutu ponovo vratili na četiri razlike (18:14).

"Plus tri" bilo je na 10 minuta do kraja (19:16), potom je Vranješ izborio sedmerac koji je "šišanjem" završio Perić, da bi u novom napadu iz novog penala, prvi put "zmajevi" otišli na pet razlike (21:16).

Estonci u tim trenucima nisu iskoristili dva napada sa igračem više, ali je poslije izblokiranog šuta Dejana Malinovića, uslijedila kontra i lagani gol gostiju 21:17. Malinoviću je potom loše dodao Nikola Prce, za novi lagani pogodak Estonije i "minus tri" (21:18), a prije samo minut i po, BiH je imala napad za šest razlike.

Stativa je potom spasila BiH, koja je ušla u posljednjih 60 sekundi sa tri razlike, pa je dosuđen novi penal, ali je Periću zadrhtala ruka, pa se od junaka prometnuo u blagog tragičara, da bi Estonci, bukvalno u posljednjem sekundu smanjili na dva razlike golom Markusa Vitkara iz odbijanca, nakon što je Benjamin Burić odbranio šut sa devet metara. (21:19).

Najefikasniji u bh. taboru bili su Marko Panić i Josip Perić postigli su po četiri gola, Nikola Prce i Alen Ovčina upisali su po gol manje, dok su u estonskom timu najbolje partije pružili Kaspar Les i Karl Tom sa po četiri pogotka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC