• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rat u Atalanti: kapiten na Instagramu odgovara treneru: Kači snimke, dokazuje taktičku neopravdanost

Autor Pavle Knežević

Sve je uzalud, tim ima rezultate i to je glavno

 Rat Atalanta Đanpjero Gasperini Papu Gomez Izvor: Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Nastavlja se rat u Atalanti. "Boginja" je u posljednjih sedam utakmica ostvarila pet pobjeda bez poraza, a sve to uradila je bez kapitena Alehandra "Papua" Gomeza, koji će zbog svađe sa trenerom uskoro napustiti klub.

Trener Đan Pjero Gasperini uopšte ne uvodi u igru kapitena kluba, a njihova prepucavanja odavno su javna, a sada su dobila i "multimedijalnu komponentu".

Možda će vas zanimati

 Gasperini je objasnio da je njegovo neigranje čisto taktičke prirode.

"Pa šta ako Gomez ne igra? Ispostavilo se da je to dobro. Htio sam da probam drugačiju verziju tima. Bili smo u problemima i Gomez se tada prosto nije više uklapao. Moj izbor je isključivo tehničke prirode. Vidio sam da trpimo na sredini terena i odlučio sam da Marten de Ron i Remo Frojler imaju više pomoći u vezi. Radili smo to i ranije, ali ovog puta jedna strana nije htjela da prihvati odluku", rekao je Gasperini.

Gomez je rekao da će sve objasniti kada ode iz Bergama, ali je morao da reaguje poslije ove izjave. On je na svoj "stori" na Instagramu postavio 12 snimaka na kojima se vidi kako igra lijevo na sredini terena i kako pomaže zadnjim veznima, ali i u kreiranju igre.

Šta je zaista pozadina sukoba? Prema nezvaničnim šuškanjima (kao da drugačija postoje), Atalanta traži 10 miliona za Gomeza, ali nema mnogo klubova koji bi dali tolike pare za igrača koji u februaru puni 33 godine.

Traže ga, međutim, Inter, Roma i Napoli, dok Argentinac nije hteo u Fiorentinu i Torinu. U Italiji sada pišu da će Gomez namerno odabrati Inter ili Milan samo da bi spriječio Atalantu da se plasira u Ligu šampiona.

Sukob je počeo na utakmici protiv Mitjilanda u Ligi šampiona 1. decembra. Gomez je tada ignorisao Gasperinijeva uputstva. Poslije toga je došlo do svađe u svlačionici, a igrač se nije vratio na teren za drugo poluvrijeme.

Gomez je od tada igrao samo protiv Ajaksa. Predsjednik kluba uvjeravao je javnost da sve to može biti riješeno. Gomez se navodno izvinio saigračima i treneru, a onda imao sastanak sa upravom da bi izgladio sukob, ali izgleda da to nije bilo dovoljno.

Gomez je proveo sedam godina u Atalanti i šteta je što da priča ima tako ružan kraj.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC