• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posle decenije i jednog meča otišao Čelsijev "fantom": Promašio penal na debiju, a onda čekao osam godina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Juventus i Čelsi su "zaratili" oko njega, a deset godina kasnije nastavlja karijeru u Portugalu.

 Lukas Pjazon otišao iz Čelsija Izvor: Profimedia

Čelsi je ostao bez igrača koji je deset godina bio član kluba, a da ga navijači nisu ni upoznali kako treba! 

Klub je napustio ofanzivni vezista Lukas Pjazon, koji posle cele decenije u plavom odlazi u Bragu posle samo jednog meča odigranog za tim sa "Stamford bridža"

Možda će vas zanimati

On je u klub stigao 2010. godine, a za njegov potpis su se tada borili svi najveći evropski klubovi. Na kraju je birao između Juventusa i Česija i ipak stigao u Premijer ligu. 

U maju 2012. godine je sve delovalo kao da ide po planu jer je Pjazon proglašen za najboljeg mladog igrača tima, a u sezoni 2012/13 priključen je prvom timu. Roberto Di Mateo ga je poveo na pripreme, gde je nastupio na prijateljskom meču sa Sijetlom, a onda dao gol u duelu sa PSŽ-om. 

U zvaničnom meču je debitovao u pobedi od 6:0 nad Vulverhemptonom u Liga kupu, a asistirao je za gol Rajana Bertranda na toj utakmici. Ubrzo je nastupio i na meču sa Mančester junajtedom u istom takmičenju. a onda je u decembru 2012. godine konačno došao i debi u Premijer ligi. 

Čelsi je razbio Aston Vilu sa 8:0, a on je još jednom bio asistent. Dodao je do zemljaka Ramiresa, koji je postigao jedan od golova. Onda je nad njim napravljen penal, uzeo je loptu u ruke i šutirao, ali mu je Bred Guzan odbranio udarac!

Od tada je redovno bio na pozajmicama, pa je u prethodnim godinama igrao za Fulam. Vitese, Malagu, Ajntraht, Reding, Kjevo i Rio Ave, a sada je potpisao za Bragu! 

Posle deset godina u klubu i osam godina nakon debija u Premijer ligi, konačno je gotova priča Lukasa Pjazona u Čelsiju. Imao je neke spektakularne poteze na pozajmicama, ali mu to nije pomoglo da se nametne. 

Odigrao je jedan meč u Premijer ligi za Čelsi, čekao na drugi osam godina, međutim drugi meč se nikada nije desio. Ko zna kako bi se priča odvijala da je dao gol iz tog penala...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC