• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prečka u 91. minutu spasila Bajern! Leva i Miler pogodili za "plus četiri"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bavarci nisu briljirali u 16. kolu Bundeslige, ali najbolji pobjeđuju kad i ne igraju posebno dobro.

 Bajern - Frajburg, Bundesliga, 16. kolo Izvor: Tanjug, Lukas Barth-Tuttas/Pool via AP

Poslije dva vezana poraza i to oba poslije preokreta, najprije u Bundesligi od Borusije iz Menhendgladbaha (3:2), a onda i od Holštajn Kila u Kupu Njemačke nakon lošijeg izvođenja penala, Bajern je bio pod imperativom pobjede protiv zahuktalog Frajburga, koji je na "Alijanc Arenu" stigao sa odličnom serijom od pet uzastopnih trijumfa.

Možda će vas zanimati

Osim toga, nakon kikseva prvih pratilaca RB Lajpciga, Borusije Dortmund i Bajer Leverkuzena u ovom kolu, Bavarci su dobili priliku da se dodatno učvrste na liderskoj poziciji.

Iako nisu briljirali, šansu da se odlijepe na četiri boda razlike ipak nisu propustili!

BAJERN - FRAJBURG 2:1 (1:0)

Frajburg se dobro predstavio na "Alijanc Areni", pokazali su gosti da nisu slučajno napravili odličnu seriju u kojoj su pod "njihovim nogama" padali Arminija, Šalke, Herta, Hofenhajm i Keln, koji je "fasovao" pet komada na "Švarcvald" stadionu u prethodnom kolu, ali prečka iznad Manuela Nojera koju je u 91. minutu pogodio Nils Petersen, spriječila je goste da stignu do boda.

Dobro je počelo za bavarski tim u nedjeljnom susretu 16. kola Bundeslige s obzirom da je već u sedmom minutu Robert Levandovski svojim 21. pogotkom u sezoni doveo domaće do prednosti - 1:0.

Izabranici Hansa Flika su dominirali i mogli još nekoliko puta ozbiljnije da ugroze gol Frajburga, međutim, u dva navrata Serž Gnabri, koji se u 28. minutu povrijedio, nije uspio da pogodi mrežu Florijana Majera.

Njegova zamjena u ekipi Bajerna Liroj Sane takođe se dva minuta kasnije našao u dobroj šansi, međutim, šutirao je tik pored stative.

S druge strane, gosti nisu u Minhen stigli da se brane već su osokoljeni sa pet vezanih pobjeda, probali da ugroze favorizovane Bavarce, posebno u 17. minutu kada je Robert Šalaj propustio najbolju šansu na meču promašivši čist "zicer" sa nekoliko metara.

Levandovski je u 59. minutu mogao da riješi pitanje pobjednika, dobro je šutirao nakon centaršuta sa lijeve strane, ali je prečka spasila Frajburg, a potom i golman Majer, koji je odbranio "odbijanac" Sanea.

I u jeku napada Bajerna, Frajburg je izborio prvi korner, a nakon njega iskusni Nils Petersen je pogodio mrežu Manuela Nojera za izjednačenje. Doduše, lopta nije stigla do mreže, ali je prešla gol-liniju - 1:1.

Domaćin je poslije izjednačenja kidisao ka golu Florijana Majera, koji je najprije u 70. minutu odlično zaustavio šut Jošue Kimiha, ali ništa nije mogao četiri minuta kasnije kada je Tomas Miler, nakon povratne lopte Sanea, pogodio sami ugao njegovog gola - 2:1.

Bio je to sedmi pogodak Milera u aktuelnoj sezoni za potvrdu 11. pobjede Bavaraca.

Mogli su i po svemu prikazanom morali su gosti u sudijskoj nadoknadi da stignu do boda, ali je prečka bila saveznih Bajerna nakon udarca Nilsa Petersena, pa je Frajburg prekinuo sjajan niz i uknjižio peti ovosezonski poraz.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Bajern - Frajburg 2:1 (1:0)
/Levandovski 7, Miler 74 - petersen 61/

Ajntraht - Šalke (18.00)

Subota

Borusija Dortmund - Majnc 1:1 (0:0)
/Munije 73 - Oztunali 57/

Keln - Herta 0:0

Hofenhajm - Arminija 0:0

Verder - Augsburg 2:0 (0:0)
/Gabre Selasije 84, Agu 87/

Volfsburg - RB Lajpcig 2:2 (2:1)
/Veghorst 22, Štefen 35 - Mukiele 5, Orban 54/

Štutgart - Borusija Menhengladbah 2:2 (0:1)
/Gonzales 58, Vamangituka 90+6 - Štindl 35 penal, Zakarija 61/

Igrano u petak:

Union Berlin - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Tojhert 88/

TABELA: Bajern 36, RB Lajpcig 29, Bajer 29, Borusija D. 29, Union Berlin 28, Volfsburg 26, Frajburg 23, Ajntraht (-1) 23, Augsburg 19, Verder 18, Herta 17, Hofenhajm 16, Arminija 14, Keln 12, Majnc 7, Šalke (-1) 7.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC