• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fonseka odbio da odgovori na pitanja o Edinu: Džeko seli iz Rima, opcije su London ili Pariz?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kapiten Rome i selekcije Bosne i Hercegovine Edin Džeko navjerovatnije je završio angažman u rimskom klubu.

 Paulo Fonseka odbio da govori o Edin Džeko: Ponuđen Vest Hemu i Pari sen Žermenu Izvor: Tanjug, AP Photo/Gregorio Borgia

Trener Rome Paulo Fonseka zahtijevao je više "poštovanja" u italijanskim medijima za "vučicu" nakon pobjede - 4:3 protiv Specije, ali je odbio da odgovara na pitanja o Edinu Džeki i njegovom sukobu s kapitenom rimskog kluba, koji traje već dugo vremena.

Lorenco Pelegrini je u sudijskoj nadoknadi pogodio za pobjedu Rome nad Specijom, što je izazvalo slavlje igrača, ali i trenera Fonseke, koji je dotrčao u zagrljaj ekipe sa "Olimpika".

Možda će vas zanimati

"Bio je to emotivan trenutak. Da nismo pobijedili, bilo bi nepravedno jer smo zaslužili u potpunosti da osvojimo bodove. A taj trenutak je dokazao zajedništvo", izjavio je Fonseka italijanskim medijima.

Ali, nije želio da odgovara na pitanja o Edinu Džeki, odnosno da li je kapiten i centarfor odigrao svoju posljednju utakmicu za Romu zbog sukoba sa trenerom. Ranije su mediji objavili da Fonseki prijeti otkaz ako ne pobijedi Speciju odnosno Džekin odlazak u slučaju trijumfa.

Bio je navodno već spremna zamjena za Fonseku - Masimilijano Alegri, ali zbog trijumfa je, kako stvari stoje, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine na izlaznim vratima kluba.

"Već sam juče govorio o tome, ne želim ništa više reći. Razumijem vašu znatiželju, ali ne želim reći ništa drugo. Važno je ono što smo danas učinili, a to je velika pobjeda tima", dodao je strateg rimskog kluba.

Osim toga što nije želio da odgovori na direktna pitanja medija, našao je načina da kritikuje pripadnike "sedme sile" u Italiji.

"Teško je vidjeti da se Roma u medijima tretira drugačije - ne Fonseka, već Roma. Mediji se ponašaju kao da smo na dnu tabele. Mislim da Roma zaslužuje više poštovanja. Ne obraćam pažnju na medije, samo sam fokusiran na svoj posao", naglasio je Fonseka.

Izvor: Tanjug, AP Photo/Gregorio Borgia

Džeko je danas bio na tribinima "Olimpika" i sudeći prema izrazu lica kod pogotka Pelegrinija, bio je jako srećan iako bi to mogao da znači i njegov rastanak sa "vučicom".

"Korijere delo Sport" je objavio da je kapiten "zmajeva" ponuđen londonskom Vest Hemu, koji je i ranije pokazivao zainteresovanost da angažuje Džeku, a pojedini mediji na "Čizmi" su ustvrdili da je Edin ponuđen Pari sen Žermenu na pozajmicu u zamjenu za Maura Ikardija.

Dakle, u "vječnom gradu" su Edinu dani odbrojani, a opcije su London ili Pariz!

Džeko je inače treći golgeter vječne liste najboljih strijelaca u Romi, u koju je stigao 2015. godine i na 234 takmičarske utakmice postigao 111 golova.

Prethodno je nastupao za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Volfsburg i Mančester siti. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 112 puta uz rekordnih 59 pogodaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC