• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma bez kapitena u narednoj utakmici: Džeko se sukobio sa Fonsekom?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Roma će u subotu ponovo igrati protiv Specije, ovoga puta u okviru 19. kola italijanske Serije A, ali bez kapitena Edina Džeke kojeg je izostavio trener "vučice" Paolo Fonseka.

 Roma: Edin Džeko sukob Paolo Fonseka Izvor: Tanjug, Fabio Rossi/LaPresse via AP

Nakon eliminacije iz Kopa Italije, Rimljani će imati priliku da se osvete Speciji već u subotu u prvenstvenom dvoboju, ali na meču neće biti kapitena Edina Džeke, potvrdio je strateg Rome, koji je naglasio da je u pitanju povreda.

"Na žalost, imamo nekih problema s Pedrom i (Henrikom) Mktarijanom, koji su upitni za meč. Džeko je dobio udarac i sigurno neće biti spreman za sutrašnju utakmicu", rekao je Fonseka.

Možda će vas zanimati

Međutim, ove Fonsekine riječi pod upitnik su stavili italijanski mediji koji su naveli da postoje ozbiljne sumnje u narušene odnose između Džeke i Fonseke.

Navodno, kako je prenio list "Republika", odnosi između Džeke i Fonseke su zahlađeni još od kraja prošle sezone kada je Roma ispala od Sevilje u Ligi Evrope. Kapiten Bosne i Hercegovine je navodno tada doveo u pitanje trenerove odluke tokom utakmice, a za posljedicu svega dobio je odriješene ruke da pređe u Juventus.

Taj transfer je kasnije propao, ali neslaganje je ostalo a sada je ponovo izbilo u prvi plan nakon što su Džeko i Lorenco Pelegrini tražili od Fonseke povratak Đanluke Gombera, koji je dobio otkaz jer je proglašen krivim što je trener odradio šest izmjena umjesto dozvoljenih pet u duelu sa Specijom. 

Taj meč je naknadno, iako završen sa 2:4, registrovan zvaničnim rezultatom 0:3 zbog Rominog amaterizma.

Italijanski mediji odavno pišu da se Fonseki zbog serije loših rezultata ozbiljno drma trenerska stolica i ne bi bilo iznenađenje da bude otpušten iz rimskog kluba.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC