• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gol Mančester sitija promijenio fudbalsko pravilo: Ovo se više neće ponoviti u Premijer ligi!

Autor Dragan Šutvić

Zvanično je odlučeno!

 Gol Mančester sitija promijenio fudbalsko pravilo: Ovo se više neće ponoviti u Premijer ligi! Izvor: Tanjug/Pool via AP/Clive Brunskill

Premijer liga je potvrdila dodatno pojašanjenje svog prafila o ofsajd-poziciji.

Poslije zbunjujuće situacije od prošlog vikenda, kada je Mančester siti dao gol Aston vili tako što se Rodri očigledno aktivirao iz ofsajda i ometao rivala, objavljeno je zvanično saopštenje lige.

Možda će vas zanimati

Igrač "građana" se uključio iz nedozvoljene pozicije da bi ukrao loptu igraču Vile Tajronu Mingsu, poslije čega je Siti preuzeo posjed i dao gol udarcem Bernarda Silve. Domaći su se bunili, ukazivali na kršenje pravila, ali je gol priznat.

Međutim, to se više neće ponoviti.

"Situacija sa ofsajdom u utakmici Mančester sitija i Aston Vile izazvala je značajnu debatu i diskusiju u okviru našeg sporta. Generalni konzensuz je bio da je Rodri stekao nefer prednost jer je bio u situaciji da izazove Tajrona Mingsa iz ofsajd pozicije, odmah nakon što je Mings grudima dodirnuo loptu"

Izvor: Twitter/@primevideosport

"... Nakon diskusija, Međunarodni bord fudbalskih asocijacija izdao je dodatno pojašnjenje, uz naznaku da bi ono trebalo da bude primijenjeno u budućim sličnim slučajevima. Savjet sudijama je da ako igrač u ofsajd poziciji odmah utiče na protivnika koji je slučajno igrao loptom, sudija bi trebalo da dosudi ofsajd i da da prioritet startu igrača koji se uključio iz nedozvoljene poziciji"

"U skladu s tim, ako se ponovi situacija u kojoj su bili Rodri i Mings, onda bi trebalo da bude dosuđen ofsajd", pojašnjeno je.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC