• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ja sam kriv što je Piksi otišao u Marselj: Prvi Srbin u Realu za MONDO - "Možda je trener imao nešto protiv Srba!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Rekao sam mu da je italijanska liga suviše 'tvrda' za igrača njegovih tehničkih kvaliteta...", prisjetio se Milan Janković.

 Ja sam kriv što je Dragan Stojković Piksi otišao u Marselj: Prvi Srbin u Realu za MONDO  Izvor: MN PRESS

Samo petorica srpskih fudbalera igrala su za slavni Real Madrid, a prvi među njima bio je Milan Janković koji je 1987. godine prešao direktno iz Crvene zvezde!

Možda bi otišao i ranije da na snazi nije bila zabrana odlaska igračima mlađima od 27 godina, a samo šest mjeseci prije nego što će se uputiti na "Bernabeuu" u svlačionicu Crvene zvezde stigao je Dragan Stojković koji će za kratko vrijeme zaraditi status legende.

Možda će vas zanimati

"Piksi" je preuzeo "ključeve" veznog reda i za samo četiri sezone zaradio status Zvezdine legende, ali svi su mislili da će njegova karijera poslije 1990. ići uzlaznom putanjom.

Otišao je iz Zvezde godinu dana prije nego što će osvojiti Kup šampiona i to baš protiv njegovog Marselja. Dobro je poznato da "Piksi" nije počeo meč u Bariju, nije želio ni da šutira jedanesterce, pa je poslije te sezone bilo sve teže i teže.

"Sa Piksijem sam proveo samo šest mjeseci u Zvezdi. Nije mu išlo u tom periodu, navikavao se na novu sredinu, a Zvezdini navijači znaju da budu nestrpljivi i zahtjevni", rekao je Milan Janković u razgovoru sa kolumnistom MONDA Nešom Petrovićem.

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

"Sreli smo se poslije dvije-tri godine u Beogradu i on me je pitao za savjet, jer je imao na stolu ponude Intera i Marselja.Ja sam u to vrijeme već bio iskusan internacionalac, bivši igrač Real Madrida i Anderlehta i stalo mu je bilo i do mog mišljenja. Rekao sam mu da je italijanska liga suviše 'tvrda' za igrača njegovih tehničkih kvaliteta i da je bolje da ode u Francusku", prisjetio se Janković.

Ispostavio se da je Stojković zaista i izabrao Marselj gdje se nije snašao, pa su četiri godine karijere praktično propale, sve dok nije otišao u Nagoju.

"Ali, nisam ni slutio da ce otići kod Rajmona Gutalsa, trenera koga nisam mogao da smislim. Ja sam sa njim imao silnih problema u Anderlehtu... I sad kad malo razmislim, mozda je Belgijanac zaista imao nešto protiv srpskih igrača", kazao je Janković i dodao:

"Vidiš, to mi nije padalo na pamet. Tek sada povezujem neke stvari...".

Čitav intervju Milana Jankovića u rubrici "Mojih TOP 11" čitaćete uskoro na MONDU.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC