• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se Zvezda ogriješila o Duška Tošića: Povratnici uvijek dobrodošli, ali sad na "Marakani" imaju drugi plan!

Autor Dragan Šutvić

Htio je da dođe, ali je na kraju mlađi kandidat odnio pobjedu, pa će se Zvezda potpuno ustremiti na njega...

 dusko-tosic-ne-dolazi-u-crvenu-zvezdu-zbog-aleksandra-dragovica Izvor: Profimedia

Duško Tošić će u narednim danima potpisati ugovor sa turskom Kasimpašom, pa je time definitivno završena saga oko njegovog povratka na "Marakanu".

Ni u jednom trenutku dvije strane nisu krile da postoje pregovori, ali je negdje u međuvremenu zapelo i Zvezda je odlučila da mu ne ponudi ugovor, ostavljajući 36-godišnjem defanzivcu prostor da se vrati u Tursku gdje je već ostavio dubok trag.

Možda će vas zanimati

Rijetko kada se dešavalo da Zvezda ne iskoristi šansu da dovede kvalitetne "povratnike" u svoje redove, posebno bez obeštećenja, a u slučaju Tošića napravljen je izuzetak.

Zašto je to tako? Više razloga je u pitanju…

Prevashodno je postojala dilema oko "krštenice" Duška Tošića koji je bliži četrdesetim nego tridesetim godinama, pa čak iako je njegovo tijelo na izuzetnom nivou, u šta su mogli da se uvjere i svi oni mladići koji su trenirali sa njim tokom decembra i januara u Beogradu.

"Tošić može i na štopera i na beka…", kazao je Zvezdan Terzić na brifingu s novinarima.

"Treba nam kao igrač i kao ličnost. Rekao sam mu, nemoj da se takmičimo sa Bešiktašom, dođi da ostaviš trag. On je naša želja!".

Anketa

Da li je Zvezda trebalo da ponudi ugovor Tošiću?

  • Da, obavezno!

    14.29% (1)

  • Ne, prestar je!

    71.43% (5)

  • Samo ako ne dolazi Dragović!

    14.28% (1)

Da li je Zvezda trebalo da ponudi ugovor Tošiću?

Rezultati


Nije se dugo čekala reakcija Duška Tošića, koji je taman završio epizodu u Kini, pa je istakao da je "uvijek čast i privilegija nositi dres Zvezde", uz dodatak da se čuo sa Terzićem i Stankovićem i da će u narednim danima, što je kraj decembra, znati detalje pregovora sa šampionom.

U međuvremenu je odbio ponude Bešiktaša i Karagumruka, ali dogovora sa Zvezdom nema pa nema, pa su i izjave aktera bile sve drugačije…

Izvor: MN PRESS

Tako u izjavi pred početak sezone Dejan Stanković nije pomenuo da mu je potreban štoper, tražio je još samo jednog ofanzivca, što bi trebalo da bude Filipo Falko, dok su generalni i sportski direktor dali konkretnije informacije o Dušku Tošiću.

Terzić i Mrkela su zajednički zaključili da su Tošiću uvijek "otvorena vrata" Zvezde, najavili nove pregovore, ali pomaka nije bilo.

Samo dva dana pošto su fudbaleri Zvezde otputovali u Tursku, oglasio se Tošić i nagovijestio da je i dalje zainteresovan da dođe na "Marakanu", ali da se više ništa ne pita - pošto konkretne ponude bivšeg kluba čak i nema.

"Od Crvene zvezde nisam dobio nikakvu konkretnu ponudu. Ne mogu da potpišem ono što nisam dobio…", naveo je Tošić i rekao da je pričao sa Mrkelom i Terzićem.

Zvezda je planirala da ponudi Tošiću ugovor od 360 do 400 hiljada evra, bez bonusa, želio je srpski štoper da se vrati u Beograd zbog porodice, posebno nakon novih turbulencija i priča u žutoj štampi, međutim posao se potpuno izjalovio.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Čekali su crveno-bijeli rasplet situacije oko Miloša Degeneka, koji definitivno ne odlazi ni ove zime, a u međuvremenu su procijenili da ne može "i jare i pare".

To konkretno znači da je Zvezda između Tošića na zimu ili Dragovića na ljeto - izabrala drugu opciju. Austrijski štoper je nezvanično rekao "da" Crvenoj zvezdi i kao slobodan igrač će potpisati kada mu istekne ugovor sa Leverkuzenom.

Računica je jasna, Zvezda se za Dragovića odlučila jer je šest i po godina mlađi od Tošića, iako se očekuje da ih kroz plate košta malo više.

Ipak, sve dok navijači Zvezde ne vide Dragovića u opremi crveno-bijelih to je veoma riskantan potez, posebno jer dok austrijski štoper ne stavi paraf na predugovor - moguće je da za njega dođe bogatija ponuda iz jače lige.

Nikada nije krio Dragović da je veliki navijač Zvezde i da bi volio da zaigra na "Marakani", ali to je trenutno najveća karta na koju igraju crveno-bijeli jer finansijski ne mogu da pariraju.

Izvor: MN PRESS

Dolaskom u Beograd, Dragović bi se obavezao na četiri puta manju platu nego u Njemačkoj, pa je pitanje i koliko će ga želja "držati" u crveno-bijelom, što na kraju i ne mora da bude tako loše po Zvezdu jer je u godinama kada mogu i da zarade na njemu.

U svakom slučaju Tošić je jedan od rijetkih povratnika koji su čuli "ne" voljenog kluba, a tek za šest mjeseci, ako ne i kasnije, saznaćemo da li je to bio mudar potez.

Poslije svega, teško je da će fudbaler koji je od 2010. do 2012. godine u Zvezdi odigrao više od 50 utakmica i osvojio Kup Srbije, naredni put čekati ponudu sa "Marakane", posebno jer će se sve više govoriti o njegovom datumu rođenja.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC