• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda predstavila najveće pojačanje: Falko uzeo 11 i obećao navijačima dobru zabavu na terenu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crveno-bijeli su predstavili najzvučnije pojačanje prelaznog roka.

 Filipo Falko potpisao predstavljen FK Crvena zvezda Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je predstavila svoje glavno pojačanje - Filipo Falko je novi igrač crveno-bijelih i nosiće dres sa broj 11.

Italijanski ofanzivac je stigao iz Lećea, a na konferenciji za medije se prvi put predstavio navijačima Crvene zvezde.

MONDO U ANTALIJI

Falko je u Crvenu zvezdu stigao kao najveće pojačanje zimskog prelaznog roka i na predstavljanju je istakao da je jako srećan što je stigao u redove šampiona Srbije.

"Odlično sam dočekan. Poznavao sam istoriju kluba, ali nisam očekivao ovako toplu dobrodošlicu. Momci su me izvanredno primili i u Turskoj sam bio oduševljen kada sam došao u klub."

Filipo Falko je rođen 1992. godine, a sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela istakao je da Italijan može da igra na tri pozicije iza napadača, da je tehnički izuzetno dobar i da je jak u igri jedan na jedan. Mrkela je rekao i da vjeruje da će biti ogromno pojačanje za Zvezdu, a Falko je ugovor sa Zvezdom potpisao do ljeta 2023. godine.

Mnogo se govorilo o njegovom odlasku iz Lećea, koji nije bio nimalo lijep, a Falko nije htio da mnogo detaljiše o tome.

"Nisam se lijepo oprostio sa bivšim timom i razočaran sam jer sam odrastao u tom timu i radio velike stvari sa njima. Ali neću više da razmišljam o tome i hoću da se usredsredim na rezultate sa svojim novim timom."

On je istakao i da poznaje Dijega Falćinelija, sunarodnika sa kojim će sarađivati u Zvezdinom napadu.

"Dijega poznajem od ranije i jako ga cijenim kao kolegu i saigrača, nadam se da ćemo se lijepo uklopiti. Što se tiče broja dresa, 11 sam uzeo jer broj 10 nosi Katai, a 20 je zauzet. Tako da sam uzeo 11 jer je to datum mog rođenja."

Falko je istakao da je spreman da što prije pomogne Crvenoj zvezdi.

"Što se tiče moje kondicije, ja sam sve vrijeme trenirao. Nisam igrao utakmice, ali sam fizički spreman. Nadam se da ću brzo ući u ritam. Nije moje da kažem koja je moja vrijednost, već da dobro igram i da se dobro zabavim. Ozbiljan sam čovjek, profesionalac i volim svoj mir", rekao je Falko.

Italijan je govorio o kvalitetima srpskih fudbalera koje je imao prilike da vidi u Italiji, ali i o činjenici da će u meču Zvezda - Milan imati prilike da se susretne sa bivšim saigračem Frankom Kesijem.

"Kvaliteti srpskog fudbala su jasni, znam da je vrlo visok nivo. Kao mali sam gledao i posmatrao srpske igrače, najviše se divim Dejanu i kao igraču koji je velike uspjehe napravio u Interu i sve osvojio. On je taj mentalitet koji je napravio u Italiji donio i ovdje. Da, Kesija poznajem iz Ćezene. Imam vrlo visoko mišljenje o njemu i drago mi je da je završio u Milanu. Siguran sam da ćemo nas dvojica biti veliki protivnici na terenu kada se budemo na njemu našli."

Falko se dotakao i komplimenata koje je dobijao na svoj račun i na račun svojih igara u prethodnom periodu.

"Naravno da mi komplimenti predstavlju podstrek. Mnogo sam uložio u svoju igru prethodnih godina da bih došao do tih kvaliteta. Uvijek i svuda sam davao sve od sebe na terenu. Fudbal je za mene uvijek bio fudbal, zabava, i nadam se da će moj fudbal zabaviti publiku", zaključio je Italijan.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC