• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda htjela da Marin karijeru završi na "Marakani", ali.. Mnogo toga se promijenilo od 2018, kapiten nije neophodan!

Autor Dragan Šutvić

Bivši kapiten Crvene zvezde uskoro će postati slobodan agent, a to odmah otvara dileme da li bi klub sa "Marakane" trebalo da ga pozove u svoje jato.

 Zvezda htjela da Marin karijeru završi na "Marakani", ali.. Mnogo toga se promijenilo od 2018, kapiten nije neophodan! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Marko Marin će veoma brzo raskinuti ugovor sa Al-Ahlijem i biće slobodan u izboru nove sredine, a to je očekivano "upalilo lampice" kod navijača Crvene zvezde koji ga obožavaju.

Ostavio je lijep trag Nijemac na "Marakani", pomogao timu da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, ali onda se pomalo iznenada na prelazu sezone 2019/20 preselio u Saudijsku Arabiju gdje mu nisu blistale ruže i zbog čega će ponovo biti relativno dostupan.

Da li dostupan i Crvenoj zvezdi? To je već druga priča...

Možda će vas zanimati

Preselio se Marin u Džedu, za oko 2,25 miliona evra, ali malo je reći da nije ispunio očekivanja bogatih vlasnika i doprinio je sa tek tri gola i tri asistencije, pa zbog toga novi direktor kluba želi da ga se riješi mnogo prije isteka ugovorne obaveze.

Novopostavljeni saradnik Vladana Milojevića odmah je odlučio da odstrani nepotrebne, a sve kako bi klub mogao da angažuje nova inostrana pojačanja (štoper Sad Itak iz Irana).

Odluka je pala da se Marinu potpiše ispisnica, u arapskim medijima već je objavljeno da su se dvije strane dogovorile oko raskida, ali to nikada ne ide tako jednostavno, pa će njemački fudbaler insistirati na isplati i posljednjeg dinara kako bi stavio potpis na sporazumni rastanak.

To je dugotrajan i mukotrpan proces, koji bi mogao da se oduži jer su obe strane tvrdoglave, a kako često ostaju "repovi" dogovora - to će otežati novom Marinovom klubu.

Za početak vrijedi reći da prelazni rok u Srbiji završava ovog petka u ponoć (5. februar), ali i da je prema informacijama koje ima MONDO, na njega svakako stavljena tačka onoga trenutka kada je dogovoren dolazak Filipa Falka iz Lećea.

Izvor: MN PRESS

U međuvremenu je tu bilo i "sitnijih poslova", poput pregovora sa Đekićem ili oko odlaska Radulovića, ali u Zvezdi nisu spremni za nove kapitalne investicije pred nastavak sezone.

"Da se ja pitam, Marin bi ostao u Zvezdi do kraja karijere...", rekao je Zvezdan Terzić ubrzo nakon što su crveno-bijeli obezbijedili drugo uzastopno učešće u Ligi šampiona na krilima njemačkog "mađioničara" koji je u to vrijeme komandovao Milojevićevim timom.

Marin je krenuo svojim putem, Zvezda opet sasvim drugim sa Stankovićem, pa u ovom trenutku ne djeluje da će se ukrstiti, kao što je to bilo u ljeto 2018. godine.

Osim komplikovanog ugovora koji će kočiti sve koji budu sjeli za pregovarački sto, razlog zbog kog Zvezda nije toliko "luda" za Marinom ovoga puta je odlična popunjenost ofanzivnog dijela tima, pošto se na tim pozicijama pojačavala već ove zime.

STATISTIKA

Marin je u Zvezdi odigrao 58 utakmica i na njima zabilježio 11 golova i 24 asistencije.

Filipo Falko je nova "violina" u napadu, stigao je i Aksel Bakajoko, dok su od ranije tu još Ben, Ivanić, Kanga, Gavrić i Katai koji je na putu potpunog oporavka.

Dejan Stanković je već na "slatkim mukama" kako da sve ove sjajne fudbalere uklopi u startnu postavu, pa bi još jedna dilema u vidu Marka Marina bila i previše za njega, posebno ako se zna da će makar do naredne sezone biti tretiran kao inostrani fudbaler.

Izvor: MN PRESS

Istina je da je Ben (ponovo) na izlaznim vratima i da nije još sve poznato oko Kataija, ali to su više dileme koje bi "Mister" mogao da ima na ljeto, a ne ovog proleća pred najvažnije borbe s Milanom.

Tako je prosto nemoguće da će Zvezda uopšte razmatrati Marina kao rešenje zbog već odlično uklopljenog tima, ali neće biti potpuno iznenađenje ako se priča otvori na ljeto, posebno ako Marin u tom trenutku bude bez ugovora, a crveno-bijeli ostanu bez nosilaca igre...

Ipak, pitanje je da li bi Zvezda mogla da izdvoji novac za još jednog superstara, posebno u situaciji kada "korona kriza" drma sve klubove u Evropi.

I to sve dok ne postoje garancije da bi odgovarao sistemu Dejana Stankovića.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC