• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pančev i Dejo potpisali za Partizan, on ih ubijedio da se predomisle: Vječiti se borili, na kraju jedan čovjek presudio!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je na kraju došla do titule šampiona Evrope i svijeta, a pitanje je da li bi uspjela bez njih dvojice.

 dejan-savicevic-darko-pancev-partizan-ugovor Izvor: MN PRESS

Vladimir Cvetković je jedna od najvećih legendi Crvene zvezde. Ostavio je trag u dva sporta, bio sjajan košarkaš, a onda kao rukovodilac donio najveće uspjehe u istoriji kluba crveno-bijelima. 

On se gostujući na TV Arena sport pričao o svojoj bogatoj karijeri, a počeo je sa jednom zanimljivom anegdotom vezanom za košarkašku karijeru. 

Možda će vas zanimati

"Imao sam taj šut unazad sa jednom rukom. Poslije su mi rekli da je trener Novickog stvarno igrao protiv mene i da je on to tačno ubacio Novickom. I sad kad pogledam neke moje utakmice i pogledam Novickog, to je isto”, prisjetio se legendarni Cvele. 

Kao sportski direktor Zvezde doveo je preko 160 igrača na "Marakanu", ali svi najviše pamte jedno ime - Dragan Stojković Piksi.

"Bez obzira na to što je Zvezda bila veliki magnet, velike peripetije su kada se dovodi veliki igrač. Jer si u to vrijeme imao jedan veliki Partizan, kao i druge velike klubove Dinamo, Hajduk, Vardar, Olimpiju, Osijek, koji su svi htjeli dobre igrače. Kada se pojavi neko vanserijski kao Piksi mi smo imali veliku bitku, jer je u svakoj upravi bilo pitanje ko će prevagnuti – Zvezdaši ili Partizanovci. Jer u svakoj upravi pored tog kluba navijaju za Zvezdu ili Partizan. Skoro godinu dana smo se borili, da bi na kraju doveli Piksija", istakao je Cvetković.

Piksi je na kraju u finalu Kupa evropskih šampiona igrao protiv Crvene zvezde, a za crveno-bele su nastupali Darko Pančev i Dejan Savićević. Njih dvojica su u jednom trenutku imala dogovor sa Partizanom, ali je uprava Zvezde ipak uspjela da ih dovede!

"To su dva slučaja koja su netipična. U to vrijeme predsjednik upravnog odbora Zvezde bio je Miša Slepčević, direktor robnih kuća. On je uspio svojim vezama i autoritetom, da Pančeva i Dejana Savićevića, koji su već bili potpisali za Partizan, preobrati na Zvezdu. To je bilo čudo da dva igrača takve klase, takve vrijednosti sa već potpisanim ugovorima pređu u najvećeg rivala", iskren je Cvetković. 

Vladimir Cvetković o svojoj karijeri, Piksiju, Pančevu, Savićeviću...
Izvor: YouTube/Arena sport TV

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC