• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je dama koja je Spasila Zvezdu protiv Milana: Poništila je 2 gola iz VAR kombija kraj "Marakane"! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Njemica se pamti i po svađi sa Gvardiolom, ali i nezgodnom snimku sa utakmice kada ju je fudbaler slučajno "zakačio" po grudima.

 bibijana-stajnhaus-zvezda-milan-sudija-var-tehnologija Izvor: Profimedia/Oliver Berg/dpa

Milan je prethodne večeri na "Marakani" postigao četiri gola, ali su dva poništena nakon konsultacije sa VAR tehnologijom, pa je na kraju viđen nerešen ishod - 2:2 (0:1).

"Rosoneri" su već u prvih 12 minuta postigli golove preko Kastiljeha i Ernandeza, međutim glavni arbitar Sidiropulos iz Grčke dobio je signal iz VAR sobe, odnosno kamiona sa specijalnom opremom koji je bio smješten kod "Marakane", da nešto nije regularno.

Možda će vas zanimati

Video-pomoćnici obavestili su Grka da je kod prvog pogotka bio ofsajd, a kod drugog igranje rukom, pa je Zvezda mogla da odahne o čemu je pričao i Dejan Stanković na konferenciji poslije meča.

"Hvala Bogu da je bio VAR. Vidjelo se i sa klupe da je bila ruka. Da nema VAR-a, 0:1. Zamisli da sudija to propusti i ne svira...U tako jakim odlukama, VAR donosi prave stvari", rekao je Stanković i pohvalio način na koji se tehnologija koristi u Evropi.

Zasluge za obavljeni posao ima njemački sudijski duo - Bastijan Danker i čuvena Bibijana Štajnhaus, koja se nedavno oprostila od sudijskog posla, pa se prihvatila uloge VAR arbitra.

Izvor: Profimedia

Bibijana je najpoznatiji ženski sudija i u istoriju je ušla 2017. godine kada je postala prva dama koja je bila glavni arbitar utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog prvenstva. Policajka iz Bad Lauterberga dokazala se u godinama koje su slijedile i uvijek dobijala važne zadatke.

Punih 15 godina sudila je pod znakom FIFA, ali pošto je i dalje žena u muškom fudbalu "tabu tema", bilo je i neprijatnosti.

Nezgodan momenat.
Izvor: YouTube/KingOfAwesomer KingofAwesomer

Tako je Kerim Demirbaj suspendovan zbog seksističkih komentara, dok se pamti i da ju je jedan fudbalera na meču Herte i Ahena zakačio po grudima, na šta mu se ona nasmijala, a snimak je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama.

Pamti se i da ju je Gvardiola "napao" dok je obavljala ulogu četvrtog arbitra, pa je zbog toga dobijala i prijetnje, pa je tadašnji trener minhenskog giganta morao da se izvini i smiri navijače.

Nije bio prijatan.
Izvor: YouTube/Bundesliga

Policajka koja u martu slavi 42. rođendan karijeru profesionalnog sudije završila je 2020. godine poslije susreta Superkupa Njemačke između Bajerna i Dortmunda.

I o njenom privatnom životu se dosta pisalo, pa je poznato da je u vezi sa Hauardom Vebom, čuvenim engleskim sudijom koji je bio oženjen kada ju je upoznao, ali se u međuvremenu razveo, dok je i on već godinama u penziji.

Izvor: Profimedia

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC