• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Težak je dres, mnogo je težak dres Borca": Marko Maksimović nakon neuspješne "generalke" Banjalučana

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Borca Marko Maksimović nije imao razloga za zadovoljstvo poslije "egala" u generalnoj probi protiv Krupe na banjalučkom Gradskom stadionu pred nastavak sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Borac - Krupa 0:0, generalka, izjava Marko Maksimović Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

U nedjelju uveče, gosti iz kanjona Vrbasa, koji će se u proljećnom dijelu boriti za opstanak, bili su sigurno barem za nijansu bolji i bliži pobjedi od crveno-plavih, čije su ambicije plasman u Evropu naredne sezone.

U nekoliko navrata, posebno u drugom poluvremenu, Banjalučane je spašavao golman Bojan Pavlović poslije udaraca Nikole Dujakovića i Mihaela Modića, a jednom je i prečka spasila crveno-plave nakon "bombe" sa 25 metara Nemanje Vukmanovića.

Možda će vas zanimati

"Iskreno takav je i moj utisak. Znao sam od samog početka priprema da nas čekaju određeni problemi. Sad smo imali sastanak u svlačionici, gdje sam lično rekao igračima neke stvari i šta očekujem od njih u budućnosti. Ovdje se ne radi o pojedincu, zašto to kažem? Imamo situaciju da Jovo Lukić ima problem s ramenom, Elvis Mehanović i Milan Šikanjić su mladi špicevi. Od početka, prvog dana imamo problema sa Markom Jovanovićem, danas se opet povrijedio. Svi oni daju maksimum, pokušavaju, ali je očigledno da nije štimalo", rekao je Maksimović nakon utakmice.

Potom je kratko analizirao meč.

"Što se tiče utakmice, u uvodnim minutama ona je pripala nama, imali smo šansu preko Almedina Ziljkića, a onda poslije prvog pogrešnog dodavanja uvukla se neka nesigurnost i slobodno možemo da kažemo da je 20-ak minuta Krupa kontrolisala igru, doduše u prvom dijelu nisu stvorili neke izgledne prilike, ali su imali inicijativu i posjed, koji nije posebno opasan po naš gol. A onda je zbog nekih iznuđenih stvari i 'tumbanja', došlo do nivoa takmičarske utakmice. Mogli smo i mi da damo poneki gol ili dva, ali isto tako Bojan Pavlović je odbranio barem dva 'zicera' i čak prečka Krupe sa nekih 20-ak metara. Moj utisak je da imamo dosta razloga za brigu jer je ovo peta utakmica da nismo postigli gol, igrači hoće, oni se trude...".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Kao da se u crveno-plave uvukao neki strah, previše se plaše greške, a rizikovati se jednostavno mora u fudbalu.

"Težak je dres, mnogo je težak dres Borca! Svi koji dođu da igraju na Gradski stadion igraju najbolje. Moram da pohvalim Krupu, koja ako ovako bude igrala u prvenstvu, neće se boriti za opstanak nego će biti u sredini tabele. Prosto, ne vidim kako će izgubiti. To su pohvale za njih, a ono što za nas nije pohvalno je da imamo nekih problema. Nemam mnogo nedoumica, ali imamo dva mlada špica, rizikovali smo jer nismo znali šta će biti s Jovom (Lukićem), tržište je takođe takvo kakvo jeste, ali mi moramo da se skupimo. I da smo pobijedili 2:0 samo bi se sakrile neke stvari. A moglo se desiti da smo dobili, ali to bi zavaralo probleme".

Maksimović je onda i konkretizovao razlog lošijeg izdanja njegovog tima.

"Mi smo danas 40 posto manje trčali nego na prethodnim utakmicama i to je osvnovni razlog ovakve partije. Pojedinačno su se igrači natrčali, ali nismo bili tim, nismo bili kompaktni. Mi imamo imena, ali pitanje je da li smo tim, ne samo u posljednjih mjesec, već možda godinu dana. To je isto stvar na analizu", zaključio je šef struke Borca.

Borac će narednog vikenda drugi dio sezone u m:tel Premijer ligi BiH početi domaćom utakmicom protiv sarajevskog Olimpika.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

DON

Hmmm, volio bi znati da li je ikad, ijedna ekipa na svijetu napravila ovo što je napravio naš Borac!!?? Odigrati toliko pripremnih utakmica i ne postići nijedan gol!? Mislim da smo prvi na svijetu kojima je to pošlo za rukom... Nažalost...

Neznalica

@DON ODLAZI!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC