• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humanost na djelu: Hrvatski i slovenački fudbalski asovi igrali za Petrinju, nastupio i predsjednik UEFA!

Autor Dragan Šutvić

Na humanitarnoj utakmici nastupili su Zvonimir Boban, Davor Šuker, Milenko Aćimović... ali i Aleksander Čeferin, prvi čovjek evropskog fudbala

 Humanitarna utakmica za Petrinju Hrvatska Slovenija igrao Čeferin predsjednik UEFA Izvor: Tanjug/Hina

Na stadionu Mladosti u Petrinji danas je u organizaciji Evropske fudbalske federacije (UEFA), te fudbalskih saveza Hrvatske i Slovenije odigrana humanitarna utakmica za pomoć područjima u Hrvatskoj, koja su pogođena zemljotresom 29. decembra prošle godine.

Možda će vas zanimati

Pozivu da se okupe u humanitarne svrhe odazvali su se mnogi nasovi Hrvatske i Slovenije, a predvodio ih je predsjednik UEFA Aleksander Čeferin, inače Slovenac.

Dres Hrvatske za ovu priliku ponovo su obukli: Zvonimir Boban, Davor Šuker, Stipe Pletikosa, Dario Srna, Ivica Olić, Aljoša Asanović... Za Sloveniju, između ostalih, su nastupili: Miran Pavlin, Milivoje Novaković, Boštjan Cesar, Milenko Aćimović i Čeferin, koji je nosio kapitensku traku.

Hrvatski mediji navode da je tamošnja kuća fudbala uplatila donaciju od 200.000 kuna (oko 26.000 eura) Fudbalskom savezu Sisačko-moslavačke županije, namijenjenu obnovi infrastrukture u potresima pogođenim područjima. Predstavnici UEFA su Crvenom krstu donirali 50.000 evra.

Petrinju, Sisak, Glinu i okolinu 29. decembra prošle godine pogodio je zemljotres jačine 6,4 stepeni po Rihteru. Prema službenim podacima, u potresu je poginulo sedam osoba, a velika materijalna šteta pričinjena je u nekoliko hrvatskih županija.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC