• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Ronaldom pesnicom na Srbina! Ovo je bio mnogo veći skandal od onoga na "Marakani"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ronaldovo ponašanje nije najgore što smo vidjeli u duelima dvije reprezentacije

 Pred Ronaldom pesnicom na Srbina! Ovo je bio mnogo veći skandal od onoga na "Marakani" Izvor: Profimedia/MARIO SANTOS

Bruji fudbalska Evropa o duelu Srbije i Portugala, a posebno se priča o potezu Kristijana Ronalda, koji je na kraju meča bijesno bacio kapitensku traku i napustio teren u nadoknadi vremena.

To je uradio jer mu sudija nije priznao gol, iako lopta zaista jeste prešla gol-liniju. Srbija je konačno imala sreće, Portugalci bjesne, narod u Srbiji se zabavlja, a Evropa piše o skandalu Ronalda.

Možda će vas zanimati

Realno, jeste nesportski potez, kapiten se tako ne ponaša, ali kad govorimo o skandalima reprezentacije, pa još i Srbije i Portugala – ništa nije ni blizu onom duelu iz 2007. godine.

Sjećate se, Srbija i Portugal su u kvalifikacijama za Euro 2008. igrali 1:1 u Lisabonu, kada je Bane Ivanović donio bod u 86. minutu. Ali, svi fudbalski detalji ostali su u sjenci nezapamćenog skandala u fudbalu: u kojem su učestvovali defanzivac Srbije Ivica Dragutinović i tada 58-godišnji selektor Portugala, Brazilac Luis Felipe Skolari.

Iznerviran što Portugalci nisu u duhu fer-pleja vratili loptu ekipi Srbije, Dragutinović je želio da se "objasni" sa Rikardom Kvarežmom. U cijeli konflikt umiješao se i Skolari, koji je pesnicom krenuo da udari Dragutinovića po licu!

Kristijano Ronakdo bio je akter i te utakmice.

Skolari napada Dragutinovića
Izvor: YouTube/Sportska sećanja

Igrači srpske reprezentacije jedva su smirili Dragutinovića, koji je želio da se dočepa Skolarija i zbog toga dobio crveni karton. Poslije meča, potpuno očekivano, svi u taboru srpske reprezentacije bili su šokirani ponašanjem Skolarija.

Dragutinović je objasnio šta se dešavalo.

"Naš prvi nesporazum nastao je pošto Kvarežma nije htio da nam vrati loptu iz auta kada smo je izbacili zbog Vidića. Portugalski selektor je još tada htio da me isprovocira, ali nisam nasjeo. Sudija Markus Merk je poslije svega meni pokazao crveni katon, a svi su vidjeli da je Skolari mene udario. Očekujem da UEFA promijeni tu odluku i kazni Skolarija", rekao je Dragutinović.

Skolari, trener koji je prije toga osvojio Mundijal sa svojim Brazilom, imao je, naravno, svoje viđenje događaja:

"Branio sam Kvarežmu. Dragutinović se pojavio ispred mene, ali ga nisam ni pipnuo. Samo sam ga dotakao po kosi. Kriv je Merk što nije reagovao kad je Ivica napao Kvarežmu."

UEFA ga je suspendovala na četiri utakmice, ali mu je poslije žalbe kazna umanjena za jedan meč, i morao je da plati 12.000 evra kazne.

Skolari je poslije priznao grešku i uputio zvanično izvinjenje portugalskom narodu, igračima, savezu i na kraju UEFA, zato što je, kako kaže, zamahnuo ka protivničkom igraču.

"Izvinjavam se, nisam bezgrešan. Svako pravi greške, a to je bio trenutak u kom sam izgubio glavu. Jasno sam razumio srpskog igrača koji je na španskom jeziku vrijeđao moju familiju i to me je žestoko pogodilo. Moja reakcija bila je pogrešna i nije trebalo da se desi, ali svako drugi na mom mjestu vjerovatno bi isto reagovao. Svjestan sam da će me UEFA kazniti i prihvatiću svaku sankciju", govorio je Skolari.

Kasnije, kada je postao trener Čelsija, objavio je da je postao prijatelj sa Ivicom Dragutinovićem:

"Borac sam i našao sam se u nekoliko incidentnih situacija kao i drugi treneri. To je normalno. Borim se za svoja uvjerenja, ali poštujem druge ljude, trenere i navijače. Taj incident teško mi je objasniti. Dragutinović, momak sa kojim sam se posvađao, sada mi je prijatelj, ali Havijer Klemente nije", rekao je tada Skolari.

Sastavi u toj utakmici:

PORTUGAL: Rikardo – Paulo Fereira, Meira, Alveš, Bosingva, Petit, Deko, Maniš, Kristijano Ronaldo, Nuno Gomeš, Simao. Igrali su i Kvarežma, Mutinjo, Raul Meireleš.

SRBIJA: Stojković – Rukavina, Dragutinović, Vidić, Ivanović, Tošić, Stanković, Kovačević, Krasić, Kuzmanović, Jovanović. Igrali su i Pantelić, Žigić, Duljaj.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC