• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova mašina "melje" pred derbi! Tri laka komada Metalcu, a sad "vječiti"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crno-bijeli nanizali i 17. uzastopnu pobjedu.

 superliga partizan metalac 3-0 Izvor: MN PRESS

Bio je ovo još jedan siguran nastup i ubjedljiva pobjeda crno-bijelih. Dvije sedmice pauze se nisu osjetile, gol iz penala i dva brza pogotka u drugom poluvremenu su bila dovoljna.

Partizan - Metalac 3:0 (1:0)
/Suma 44pen, Jojić 54, L. Marković 60/

Nije ni malo usporio Partizan, uopšte se nije vidjelo da tim nije bio na okupu dvije sedmice, tako da je ekipa zabilježila 19. uzastopnu pobjedu, od čega 17. u Superligi.

Možda će vas zanimati

 Nije ovaj meč ličio ni malo na prethodna dva, od jesenas. Metalac je u oktobru odigrao 1:1 sa Partizanom, a onda su crno-bijeli jedva slomili istog rivala u kupu.

Danas nije bilo ni blizu tome.

Aleksandar Stanojević je "zarotirao" postavu, odmarao je nekolicinu igrača iz prošle superligaške utakmice, ali to nije ni malo uticalo na igru crno-bijelih, koji su ponovo bili konkretni, sigurni i odlučni.

Partizan jeste imao inicijativu u početku, ali treba reći da se Metalac nije povukao u "bunker", već je napadao i čak u prvih desetak minuta imao veći posjed. Jalov, ali svakako veći. Ipak, kvalitet je došao do izražaja i počele su da se redaju izgledne situacije za crno-bijele.

Prva je bila i najbolja: Sejduba Suma je poslao dubinsku loptu ka Filipu Holenderu, koji je ušao u šesnaesterac, a onda bez potrebe dodao Lazaru Markoviću, koji je bio u očiglednom ofsajdu. On je uputio loptu u mrežu, ali zastavica je bila podignuta.

Miloš Jojić nije imao mnogo uspeha iz slobodnih udaraca, a Metalac je tek poslije pola sata igre zabilježio udarac u okvir gola, ali je Vladimir Stojković sigurno zaustavio udarac Igora Maksimovića.

Nedugo poslije toga crno-bijeli su imali još jednu šansu, ali je propao pokušaj "makazica" Holendera, koji je pritom zasmetao i Nemanji Joviću, da bi na drugoj strani Damjan Krajišnik lepo šutirao sa oko 16 metara, ali je Stojković izbio u korner.

Poslije toga je viđena sporna situacija. Bojan Mlađović je srušio Holendera u svom šesnaestercu, ali Danilo Grujić se nije oglasio, a Marković je posle toga dobio žuti karton zbog protesta.

Nije prošlo ni dva minuta, a Mlađović kao da nije hteo da ostavlja dilemu Grujiću i uklizao je potpuno nepotrebno u Markovića. Pokazao je sudija na belu tačku, a Suma je bio siguran.

To je bilo u finišu prvog poluvremena. Već poslije desetak minuta u drugom Marko Zoćević je pogriješio, nije pazio leđa, Miloš Jojić mu je pritrčao u opasnoj zoni, oteo loptu i rutinski savladao Dušana Puletića.

Samo pet minuta kasnije Suma je pronašao na desnoj strani Aleksandra Miljkovića, koji je vratio u šesnaesterac, Holender je preskočio, a Marković zakucao u mrežu.

Poslije toga su obavljene izmene, tempo je opao, Partizan je čuvao posed i imao nekoliko poluprilika, ali kao da su oba tima od tada čekala da se završi utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC