• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tozovac navijao za Zvezdu zbog Rajka Mitića i Pižona: Družio se s legendom Partizana i pamtio poteze Šekularca!

Autor Dragan Šutvić

Prije nekoliko godina je pričao kako se rodila njegova ljubav prema Crvenoj zvezdi.

 tozovac crvena zvezda Izvor: MN Press/ATA Images

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u utorak u 85. godini.

Ovaj legendarni muzičar nedavno je bio hospitalizovan zbog korona virusa, ali u toj borbi nije pobedio. Mnogi ljubitelji sporta pamte i njegovu ljubav prema Crvenoj zvezdi i sportu uopšte.

Možda će vas zanimati

Čuveni Tozovac govorio je prije nekoliko godina o svom praćenju sporta, navijanju za Crvenu zvezdu, ali i anegdoti koja je bila zanimljiva svim navijačima Partizana.

On je otkrio kako je i zbog koga počeo da navija za beogradske crveno-bijele.

"Od kada sam još na zemljanom terenu, pedesetih godina prošlog vijeka gledao Rajka Mitića. Tada se rodila ljubav, koja traje i danas, sa tim što danas manje pratim, odnosno ne idem na stadion. Da ti sine, dočaram to vrijeme. To nije bila Marakana, ona je došla kasnije. To je bila neka šljaka, ali je gledalaca bilo mnogo i svi su dolazili da gledaju Mitića. Mnogo su daleko te godine", prisećao se Tozovac za "Kurir" 2018. godine.

Bilo je to vrijeme kada je neka nova Zvezda prvi put ušla u modernu Ligu šampiona, Tozovac je pamtio svoje miljenike u tom čuvenom dresu.

"Da budem iskren. Mnogo sam volio Pižona... Ali, Šekularac je bio naš Pele ili Garinča. Igrao je kako volim da kažem iz vica. Pamtim, utakmicu Jugoslavija - Mađarska. Mađari su imali strašan tim, stariji čitaoci će znati, bili su strah i trepet Evropi i svijetu. A ja sam imao utisak da Šeki, kasnije, moj dobar drug igra sam protiv svih i da je tu simultanku nemoguće zaustaviti. Šta im je radio, milina ga je bilo gledati."

Utakmicu Zvezde koju najviše pamti nije teško pogoditi.

"Mnogo je velikih timova bilo na Marakani. I padalo pred Zvezdom. Ali penal koji je Pančev izveo u Bariju, ipak je nešto najvrednije što se desilo ne samo Zvezdi nego i našem klupskom fudbalu. To je vrh."

Tozovac je tom prilikom ispričao još jedan zanimljiv detalj, a koji se tiče Partizana.

"U vrijeme kada je Partizan igrao finale Kupa šampiona sa Realom (1:2), radio sam u Amsterdamu. Pjevao sam i svirao sa ansamblom Beograd pola godine u jednom jugoslovenskom klubu. Tada sam se sretao i družio sa Veliborom Vasovićem, sjajnim fudbalerom, intelektualcem, koji je ostavio dubok trag u fudbalu", rekao je Tozovac o nekadašnjem velikanu Partizana i Ajaksa.

(MONDO/Kurir)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC