• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nikad ne može da bude dominantna u odnosu na nas: Stanoje zna - Derbi odlučuje da li je Partizan u trci za titulu

Autor Dragan Šutvić

Trener Partizan je svjestan da su crno-bijeli u derbi susretima prethodnih godina imali bolje rezultate od Zvezde, ali zna i da to ništa neće morati da znači.

 zvezda-partizan-vjeciti-derbi-aleksandar-stanojevic-utakmica-odlucuje-titula Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Partizan je spreman za 164. "vgečiti" derbi. Pobeda i trka za titulu se nastavlja. Poraz na stadionu "Rajko Mitić" i tu je kraj nadanjima crno-bijelih.

Toga je svjestan i trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Možda će vas zanimati

Partizan u srijedu gostuje Crvenoj zvezdi i imaće veliku želju da nastave svoj fenomenalni niz pobjeda, ali i da prekinu niz trijumfa najljućeg rivala.

Stanojević trenutno ima dileme oko imena 11 igrača koji će početi meč u Ljutice Bogdana.

"Imamo dileme, tri dileme trenutno. U doborm smo ritmu, dobroj formi i teško je odrediti kojih 11 igrača će igrati, pogotovo jer su svi u dobrom tempu i ritmu. Vezane su za dosta pozicija... Ako mi vjerujete, ja stvarno ne znam sastav. Ovog trenutka, iskreno, ne znam startnih 11. Da li bih sad izdiktirao sastav da znam... Vjerovatno ne bih. Znam da se protivnik sprema baš dosta u odnosu na nas i u odnosu na svakog protivnika. Mislim da ću tek večeras znati", rekao je Stanojević na početku obraćanja medijima.

Stanojević je u sva tri meča na stadionu Crvene zvezde u svom prvom mandatu na klupi Partizana slavio rezultat njegovog tima. Ali on ne želi da se osvrće na prošlost.

"Derbi je posebna utakmica, posebno se spremamo za nju. U posljednje vrijeme bilo je izjednačenih derbija, nisu ni oni mnogo ni mi pobjeđivali mnogo. Meni je svejedno gdje igramo, pogotovo ako igrate bez navijača. Volim da čujem na "JNA" naše pesme pred početak utakmice, to je možda jedina razlika. Svako vrijeme donosi nešto drugo i ne bih poredio ta vremena."

Među pojedincima Zvezde, Stanojević je istakao Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, kao i njihovu dobru saradnju sa Milanom Rodićem, a onda govori ono što će navijače oba tima zanimati.

"Ova utakmica će sigurno odlučiti da li smo još u trci za titulu ili nismo. MI smo veliki klub i meni ništa ne znači pobjeda u derbiju ako ne osvojimo titulu. Mi smo Partizan, imamo najviše ciljeve i ne možemo da se zadovoljimo pobjedom u derbiju ako nismo u borbi za titulu. Želimo da ostanemo konkuretni i jedino nas pobjeda drži u tome. Ako izgubimo, sigurno da je definitivno da više nemamo šanse."

Stanojević je svjestan da ovaj meč neće biti kao neki drugi u prvenstvu, a na pitanje koliko crno-bijelima znači što velika većina tima ima pozitivan skor u duelima sa Zvezdom, poručuje da je to dobra stvar.

"To je pozitivna stvar, činjenica je da smo egal ili bolji posljednjih godina. Čim smo manje gubili, automatski smo u pozitivi. Uz svo poštovanje crveno-bijelih i titula, oni ne mogu nikad da budu dominantni u odnosu na nas. Mora mnogo vremena da prođe, da dobije Zvezda narednih sedam ili osam derbija, pa da kaže da dominira. U posljednje četiri prvenstva pretrpila je samo četiri poraza, što je nevjerovatan podatak, ali je i za poštovanje što mi imamo dobar odnos u derbijima. Svaki je dokazivanje, ne znači mi ništa šta je bilo prije tri mjeseca. Vjerujem samo da će na to dati motivaciju da nastavimo u istom stilu."

Meč Crvena zvezda - Partizan igra se u srijedu od 18.00 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC