• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludak robijao u Argentini, pa bježao iz Zagreba!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji golman zagrebačkog tima ispričao najluđu epizodu karijere

 pablo miljore bivši golman dinama zatvor puvnjava advokat dijego maradona Izvor: Printscreen/YouTube/FANTASTIC DEPORTES

Argentinski golman Pablo Miljore ima životnu priču po kojoj se može snimiti film. U zagrebačkom Dinamu je proveo nešto više od mjesec dana, osvojio jedan trofej, ali je u svojoj zemlji postao najpoznatiji po vremenu provedenom u zatvoru.

"El Loco" (ludak) sada ima 39 godina, a ispričao je kako je 2013. iste godine kada je došao u Dinamo. Sa "modrima" je osvojio Superkup, istakao se odbranama penala, a onda je pobjegao iz Zagreba. Navodno zbog sukoba sa trenerom Krunom Jurčićem, ali i zbog toga što nije uspio da se prilagodi na život u Zagrebu bez porodice.

U zatvoru je bio zbog navodnog učestvovanja u prikrivanju ubistva. Dok je branio za San Lorenco, 2013. godine, priveden je nakon utakmice protiv Njuelsa pod optužbom da je prikrivao zločin Maksimilijana Macara, drugog čovjeka organizovanih navijača Boke Juniors, koji je bio optužen za ubistvo.

Izvor: Instagram/pablo__migliore/Printscreen

Nakon 40 dana pušten je na slobodu, uz kauciju od pola miliona pezosa. U razgovoru za ESPN je opisao tu epizodu.

"Ni sam ne znam kako sam završio tamo. Poslije meča je došla policija po mene. Optužen sam za sakrivanje bjegunca, a ne znam ni ja zašto. Prikrivanje nekog ubistva, neki drugi ljudi, sa situacijom s kojom nisam imao veze. Pozajmim telefon tebi (voditelju), ti nazoveš nekoga ko je umiješan u sve to i ispadnem ja kriv. Poslije pola sata sam pomislio: jesu li ovi normalni? Kad si fudbaler, obično ti klub riješi sve, ali tada nije bilo nikoga. Uzeli su mi telefon. Za dva sata sam bio u podrumu s rešetkama. Nisam mogao razgovarati s porodicom. Bio sam bez hrane, nisam mogao da spavam", kaže Miljore.

A kako je bilo u zatvoru?

"U zatvoru važi ona - koliko imaš, toliko vrijediš. Mene niko nije dirao tamo, svi su znali da ništa loše nisam uradio. Više su mi dosađivali čuvari: te idi kod direktora, te ovaj hoće da se slika s tobom... Ma pustite me, kakvo slikanje! Među robijašima svi su znali ko je zbog čega tu. Zamisli da sjediš s nekim kao mi sada. Poslije četiri sata svako sve zna o svakome. Moraš da poštuješ sam sebe, a ne da bi nešto pokazao. Ne preostaje ti ništa drugo. I nije uvijek bilo sukoba samo rukama, nego prvom stvari koju dohvatiš. Ponekad su se noću mogli čuti i pucnjevi iz vatrenog oružja", ispričao je "Ludak".

Izvor: Instagram/pablo__migliore/Printscreen

Voditelj je pitao Miljorea je li bio opasan u zatvoru.

"Zavisi šta je za tebe opasno. Ubica, narkodiler, otmičar? Noći su bile vječne. Ima onih koji zamijene dan za noć da bi bili budni sve vrijeme. Neko čeka noć da bude budan i telefonira jer su minuti tada jeftiniji. Moraš da se snalaziš. Ja sam gledao TV, molio se, spavao. Kako izgleda jedan dan u zatvoru? U sedam se budimo svi. Bio sam u zajedničkom paviljonu, mnogo kreveta jedan do drugog. Nas 50, a tri kupatila. Svako radi što inače radi. Neko uči, ja sam trčao, išao u teretanu, telefonirao i, eto, prođe dan, već je devet uveče. Gledali smo DVD s filmovima", kazao je Miljore.

Imao je istog advokata koji je zastupao Dijega Maradonu, Matijasa Morla, ali se sa njim posvađao.

"Njega je unajmila moja porodica. Rekao mi je da sve poričem, to sam i radio, ali sam i dalje bio unutra. Mislio sam, on mi je advokat, moram da ga slušam, a on je išao iz jedne u drugu emisiju, pričao o uzrocima… Jednog dana sam mu rekao da mi više ne dolazi i da ću mu otkinuti glavu ako ga opet vidim. Unajmio sam drugog, on mi je sve riješio i za pet dana sam bio kod kuće. Sudija mi je rekao da sam slobodan i dozvolio mi da izađem na zadnja vrata da ne bih morao pred novinare. Ali, hrpa njih me čekala pred vratima kuće. Provukao sam se, uzeo dijete i otišao da prošetam s njim. I onda sam počeo da plačem", otvorio se golman.

Period u Dinamu…

"Otišao sam u Dinamo i Hrvati su mi pričali o svemu. Pokazivali su mi vježbe u teretani i govorili - dominacija. Vidjeli su u filmovima da se u zatvoru mnogo vježba i zamišljali su to kao iz filmova. To mi je poslije objasnio saigrač iz Boke Luis Ibanjez", ispričao je Miljore

Iz Dinama je otišao u Argentinos juniorse. Karijeru je završio 2017. godine u Barakas Sentralu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC